1. Praat niet alleen over zwangerschap

Jullie worden allebei niet opgewonden van dit onderwerp, toch is dit een veel gemaakte fout. Zeker bij de komst van het eerste kind is er nauwelijks ander gespreksonderwerp denkbaar. Toch zullen jullie het over wat anders moeten hebben dan over die kleine die eraan zit te komen.

2. Ga op date

Nee, niet met een andere vrouw. Gewoon met je partner. Bankhangen omdat ze zich moe voelt en uitstapjes maken voor de baby, zijn dingen die snel saai worden. Jullie moeten op avontuur net als daarvoor. Ga wat leuks doen en vermijdt daarbij speelgoedwinkels en dergelijken.

zwangerschap-slechte eerste date daten seks relatie zwanger man man

3. Wees niet bang om seks te hebben

In principe kunnen jullie seks hebben totdat de vliezen zijn gebroken. Let wel op dat haar borsten wat gevoelig kunnen zijn en dat sommige posities wat extra aandacht nodig hebben. Maar dat wist jij natuurlijk al hè baasie!

zwangerschap-relatie-wit-dekbed-koppel-liefde-MAN-MAN

4. Wees niet bang om geen seks te hebben

Niet alleen seks is intiem. Er zijn allerlei vormen van intimiteit, waaronder massages, kroelen en andere aanrakingen. De volgende keer hebben jullie hopelijk meer zin.

5. Heb geduld

Denk na voordat je wat zegt, houdt rekening met haar hormonale onrust. Besef dat ze net wat meer aandacht nodig heeft dan normaal. Flirt met haar en geef je partner het gevoel dat ze nog steeds sexy is, ondanks haar mega belly.

6. Doe iets anders

Sommige vrouwen vinden het onweerstaanbaar sexy wanneer mannen de was doen. Dus deze maanden doe jij de was. Is dat het niet wat jouw vriendin sexy vindt? Ga dan trainen of koken of doe iets anders wat je normaliter niet doet.

7. Communiceer

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar dat is het totaal niet. Jullie gaan samen door een bijzondere periode, praat met elkaar. Praat tijdens de zwangerschap over je gevoelens met je vriendin, vind je dit lastig dan zijn er zat andere mensen met wie je kunt praten. Eén ding is zeker: hoe sterker jullie relatie is voordat het kind er is, des te sterker is het wanneer het kind er daadwerkelijk is.

Het is totaal niet nodig om 9 maanden lang een monniken bestaan te leven. Lees hier hoe je een goede vader wordt.