Het succes van de restaurants van Salt Bae

Salt Bae is de eigenaar van bijna twintig verschillende steakhouses die alles in zijn stijl doen. Over heel de wereld is zijn keten te vinden en hierdoor is hij dan ook wereldberoemd. Bovendien betalen mensen gigantische bedragen in zijn restaurant, zoals de ‘Giant Tomahawk’-steak waarvoor je 750 euro kwijt bent. Een flesje wijn in zijn restaurant is zelfs nog veel duurder want hiervoor ben je zelfs zo’n 10.000 euro kwijt. Zijn klanten bestaan voornamelijk de rijksten op aarde zoals profvoetballers als Kylian Mbappé en Karim Benzema, maar ook ex-profs zoals David Beckham of acteurs zoals Leonardo DiCaprio zijn in zijn restaurants geweest.

 

Hoe ziet het luxe Patek Philippe horloge van Nusret Gökçe eruit?

Medelijden hoef je dus zeker niet te hebben met Salt Bae – dat kan je overigens eerder hebben met zijn chefs die beduidend minder verdienen. De 38-jarige Nusret heeft in ieder genoeg om de meest exclusieve horloges te kopen. Zijn restaurantketen haalde in 2018 bijvoorbeeld een brutowinst van 70 miljoen dollar binnen. Dat geld wordt niet alleen maar aan zout en witte t-shirtjes uitgegeven, maar ook aan de meest exclusieve horloges. Zoals je aan onderstaande Instagrampost kunt zien:

‘Het horloge van Salt Bae is een Patek Philippe Nautilus. De Ref. 5980/1400G-010 Nautilus-chronograaf bestaat uit 1.075 diamanten: 182 baguette-diamanten van in totaal 15,46 karaat en 893 ronde diamanten van in totaal 4,468 karaat.’ De retailprijs is alweer bijna verdubbeld (zie de bedragen in het Instagram-bericht hierboven van Insaneluxurylife). Overigens heeft ook Cristiano Ronaldo onlangs een peperduur CR7 horloge gekocht.