S|alt Bae is een hit met zijn restaurants

Je ziet met enige regelmaat op het internet een bonnetje van een Salt Bae restaurant rondgaan. Bezoekers schrikken vaak van de hoge prijzen. Aan meerdere restaurants met dergelijke prijzen verdient Nusret Gökçe een aardig bedrag per dag. Maar hoe zit het met zijn werknemers? Worden zij wel naar behoren betaald?

 

Je verdient niet veel als werknemer bij de restaurants van Nusret Gökçe

Ben jij een koning in de keuken en wil je dik gaan cashen met je beroep? Dan snappen we dat je al gauw aan de vermogende Salt Bae denkt. Echter kan je die gedachte al gauw uit je hoofd zetten. Er staat namelijk een vacature online met een ‘competitief salaris’ dat nogal tegenvalt.

Bij deze baan moet je de hoofd-chef ondersteunen met het bereiden van het eten. Maar wat noemt het Nusret-team een zeer competitief salaris? Met deze baan haal je zo’n 16 tot 18 dollar per uur binnen. Dit is omgerekend ongeveer zo’n 13,80 tot 15,50 euro per uur. Voor zo’n High-End restaurant klinkt dit natuurlijk erg weinig.

nusr_et_209014729_392833242144933_8814523124469130746_n

Ze bieden je een baan in één van de bekendste restaurants van Londen en een goede instapmogelijkheid voor een wereldwijde carrière als chef. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar het salaris spreekt niet hetzelfde. Maar je mag natuurlijk wel de mooie goud gekleurde Tomahawk steak klaarmaken. Als je het salaris even vergelijkt met de prijs van de Tomahawk, schiet je waarschijnlijk in de lach. De Tomahawk kost zo’n 1.975 dollar en je krijgt 14 euro per uur aan salaris. Jullie mogen zelf maar leuk uitrekenen hoeveel uur je moet werken om deze goud kleurige steak te kopen. We kunnen jullie alvast vertellen, dat zijn heel veel uren.