Ronnie Flex beëindigt samenwerking met Top Notch

De 29-jarige hiphop rapper die je onder andere zou kunnen kennen van zijn hits Drank en Drugs, Pull Up en Blijf bij mij en Energie, voelt zich op zijn teentjes getrapt. Hoewel Ronnie Flex zijn emotionele Tweets op het moment niet meer op zijn socials staan, plaatste hij in de nacht van woensdag op donderdag de teksten: ‘Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor nl muziek. Ik hou met heel mijn hart van hiphop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb. Het is een pure schande, dat meen ik echt.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NORI (@ronnieflex)

Een toekomstige glansrijke carrière bij het platenlabel Top Notch zit er voor de Ronnie Flex dus helaas niet meer in. Een woordvoerder liet weten dat de rapper zelf besloot zijn contract niet meer te verlengen. De precieze reden tussen de breuk van Ronnie Flex en Top Notch is onduidelijk.

Het salaris van de hiphop zanger

Ronnell Plasschaert, ook wel bekend als Ronnie Flex, brak in 2015 door met zijn hit Drank en Drugs, samen met goede vriend en collega Lil Kleine. Sinds het moment van zijn doorbraak ging een glansrijke carrière in de hiphop-scene hem niet meer uit de weg en scoorde hij hits na hits.

Tijdens zijn loopbaan heeft de rapper een prima zakcentje weten te verdienen. De zanger uit Capelle aan den IJssel zijn views op YouTube zijn in totaal goed voor zo’n 190 miljoen views. Gemiddeld levert dit de zanger €0,80 per 1000 views op, wat uitkomt op een bedrag van €152.000. Hoewel Ronnie Flex zo’n 20% van dit percentage in zijn eigen broekzak mag stoppen, moet hij hiervan het grootste deel afdragen aan het label.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NORI (@ronnieflex)

Naast zijn inkomsten uit YouTube levert Spotify ook een lekker bedrag op voor de zanger. Op de streamingdienst is hij goed voor zo’n 1,8 miljoen streams per maand, die hem ongeveer €0,004 per stream opleveren. Reken je dit al bij al uit, dan kom je per maand uit op een bedrag van €7.050, waarbij het grootste percentage voor Top Notch en Buma/Stemra gaat. Ronnie Flex zelf houdt hier zo’n 30% aan over, wat neerkomt op een bedrag van €2.115 per maand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NORI (@ronnieflex)

Hoewel streamingdiensten de zanger een goed belegde boterham kunnen veroorloven, valt je mond pas echt open bij het zien van de inkomsten van zijn optredens. Kies jij ervoor de zanger te huren voor een dik feest bij jou thuis? Dan kun je uitgaan van een minimaal gevraagd bedrag van €7.000 per half uur. Hoewel optredens op het moment op een lager pitje liggen, kon hij eerder uitgaan van zo’n 16 optredens per maand waarvan hij 30% van de opbrengsten in zijn eigen zak mocht steken. Jaarlijks komt de zanger exclusief zijn YouTube-inkomsten uit op zo’n €428.580 euro. Dat is nog eens lekker stacken.

Vraag jij jezelf af hoe andere bekendheden in ons koude kikkerlandje, zichzelf een prachtige auto en een dikke villa kunnen veroorloven? Lees dan ook over het salaris en vermogen van Britt Dekker.