De carrière van Helen McCrory

Voordat Helen McCrory op tv verscheen, won ze al verschillende theaterprijzen. Haar debuut maakte ze in de film Lucky Jim. Hierin speelde zij een depressieve vrouw. Daarna heeft ze rollen gespeeld in films en series als Charles 2: The power and the passion, The Count of Montecristo, The Queen en The special relationship. Bekendere films en series waren de Harry Potter-films en Skyfall.

Hellen McCrory als Polly Gray in Peaky Blinders

Ze zal ze door de meeste mensen herinnerd worden als de gangster Polly Gray. Ook collega-acteurs en actrices laten weten dat ze altijd onderdeel zal zijn van de Peaky familie. Het Instagram kanaal van de serie deelde verschillende foto’s van haar en lieten op een bijzondere manier zien dat ze nooit vergeten zal worden.

Tijdens de opnames van het laatste seizoen is er een tekening van haar gemaakt. De tekening is gemaakt op het klapbord, waar de crew mee werkt. Dit werd op Instagram gedeeld met het onderschrift: Always part of the Peaky Blinders family – en zo is het, want Polly Gray was de enige echte leider van deze familie. Mede dankzij het talent van Helen McCrory is Peaky Blinders zo’n geniale serie geworden.

Dat Helen McCrory een actrice was met een grote carrière wordt ook wel duidelijk in deze top 5 beste films en series van haar.