De beste films en series met actrice Helen McCrory

Op 52-jarige leeftijd overleed Helen McCrory afgelopen vrijdag. Het nieuws werd naar buiten gebracht door haar echtgenoot Damian Lewis, zelf ook actief als acteur in onder andere Homeland. De actrice maakte een naam voor haarzelf door mee te werken in legendarische producties, zowel in films als series. Ter ere van de prachtige actrice zijn dit vijf van de films en series waar Helen McCrory in schitterde.

1. Peaky Blinders

De rol van Helen McCrory in Peaky Blinders mag natuurlijk niet ontbreken. In die serie speelde ze vanaf het begin al de rol van Polly: de tante van de Shelby broers en zus. Polly heeft een ongelofelijk belangrijke rol binnen de organisatie, adviseert Tommy en weet zichzelf prima te redden. Een onmisbare schakel voor de bende dus en daarom was het personage ook elke aflevering van de serie te zien. Na het aankomende laatste seizoen stopt de serie niet, maar komt er onder andere een Peaky Blinders film. Daarin zullen we de actrice dus niet terug zien.

IMDb-score: 8.8

 

2, De Harry Potter films

In Harry Potter speelde Helen McCrory de rol van Narcissa Malfidus, de echtgenote van Lucius Malfidus en de moeder van Potters aartsrivaal Draco Malfidus. Uiteindelijk kroop de actrice voor meerdere films in de rol van de moeder en echtgenote. De belangrijkste rol speelde ze in het allerlaatste deel. Een confrontatie tussen Narcissa en Harry Potter himself blijkt daar grote consequenties te hebben.

 

3. Fearless

Met Fearless liet Helen McCrory zien dat ze moeiteloos een serie kan dragen. De zes afleveringen durende miniserie gaat over een advocate die ontdekt dat een man al jarenlang onterecht zit opgesloten voor een moord die hij helemaal niet heeft gedaan. Op eigen houtje besluit ze om onderzoek te gaan doen maar wat er werkelijk is gebeurd, maar niet iedereen in haar omgeving is daar even blij mee.

IMDb-score: 7.6

 

4. Skyfall

In Skyfall speelt de actrice de rol van Clair Dowar, een minister. De minister is betrokken bij een rechtszaak tegen M., maar wordt vervolgens één van de slachtoffers van een grote geplande aanval van bad guy Raoul Silva, maar wist de aanslag ternauwernood te overleven.

IMDb-score: 7.8

 

5. Penny Dreadful

Penny Dreadful is eigenlijk een combinatie tussen Peaky Blinders en Harry Potter en daarom perfect voor Helen McCrory. De serie combineert verhalen over onder andere Dracula en Frankenstein met een duistere omgeving en lugubere spanning. De actrice speelde hierin een tijd de rol van Madame Kali, een mysterieuze vrouw die zich bezighoudt met occulte zaken.

IMDb-score: 8.2