De carrière van Kenny B

Mocht je nog nooit naar een optreden van zanger Kenny B zijn geweest, dan willen wij je graag aan hem voorstellen. Kenny B, volledige naam Kenneth Bron, is een Surinaams-Nederlandse zanger die al vanaf zijn achtste levensjaar actief is met zingen.

 

Maar niet alleen in het zingen is Kenny B actief geweest: hij heeft ook in het Nationale Leger van Suriname gediend in de jaren 80. Hij voerde ook vredesbesprekingen tussen de partijen die op dat momen in strijd waren. Tegenwoordig houdt hij zich niet meer met sociaal-politieke vraagstukken bezig; onderwerpen als deze zijn echter vaak wel terug te vinden in zijn muziek. In 1991 verhuisde Kenny B naar Nederland en heeft hier zijn zangcarrière weer opgepakt. Hij maakt voornamelijk nummers in de muziekgenres reggae en dancehall, en heeft de overstap gemaakt naar Nederlandstalige liedjes. In Nederland scoorde hij zijn grote hit Parijs in 2015, waarna heel Nederland bekend werd met Kenny B.

Wat kost een optreden van 30 minuten?

Is Nederlandstalige muziek helemaal jouw ding maar ben je toch op zoek naar wat meer? Dan is de muziek van Kenny B helemaal wat voor jou. Hij staat inmiddels op verschillende muziekgelegenheden door heel Nederland, maar jij kunt hem ook inhuren voor een privé gelegenheid. Toch moet je daar wel enige portemonnee voor hebben. Voor een 30 minuten optreden van Kenny B moet je namelijk een bedrag van €4.995,- neerleggen. Dit klinkt misschien als veel geld (dat is het natuurlijk ook), maar vergeleken met een aantal andere artiesten als Kraantje Pappie, Davina Michelle en Guus Meeuwis valt dit bedrag ontzettend mee.

Binnen het bedrag van €4.995,- krijg je dus Kenny B die een optreden geeft van 30 minuten. Wel moet je zelf nog de geluidstechniek regelen, dus er komen nog wel wat kosten bovenop. Natuurlijk heb je wel een ontzettend leuke dag te pakken wat zeker de moeite waard is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kenny B (@kennybworld)