Wat verdient Guus Meeuwis met een optreden?

Een leuke Brabander inhuren voor je verjaardag, een buurtfeest of een festival, dat klinkt als een fantastisch idee. Maar daar mag je diep voor in de buidel tasten. Guus heeft een bepaald tarief per uur, maar hier zitten ook nog een aantal voorwaarden aan verbonden voordat je hem überhaupt kunt inhuren.

  • De prijs die wordt gegeven is voor besloten bedrijfsfeesten
  • De zanger treedt niet op voor privé-feesten
  • De prijs die wordt gegeven is voor een optreden van 1 x 60 minuten. Dit is inclusief zijn eigen backline, controleset, monitoring & foh en soundengineers.
  • Exclusief 7% Buma-kosten
  • Exclusief licht en geluid

Er zit dus redelijk wat bij inbegrepen, maar zelf moet je ook nog een aantal dingen regelen. Maar wat betaal je hier nou precies voor? Voor een optreden van Guus Meeuwis van 60 minuten betaal je 20 duizend euro. Dit is een bedrag dat een aantal jaar geleden gegeven is, maar het zal wel niet extreem veranderd zijn. Tegenwoordig staat overal voornamelijk ‘prijs op aanvraag’, maar het zal nog steeds wel ongeveer op 20 duizend per uur uitkomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guus Meeuwis (@guus.meeuwis)

De zanger zou bijna gratis optreden tijdens de Dutch Grand Prix

Afgelopen jaar zou de Dutch Grand Prix een enorm spektakel worden. Er was helaas wel wat commotie om het evenement eromheen. Prins Bernhard, die mede-eigenaar is van het circuit, had aan een aantal artiesten gevraagd om gratis op te komen treden tijdens het evenement. Bij veel artiesten schoot dit echter in het verkeerde keelgat. Vooral omdat het voor de muziekbranche zo’n zwaar jaar geweest was.

Maar niet bij onze Brabantse Guus, die zag zo’n gratis optreden wel zitten in Zandvoort. Voordat de commotie begonnen was, had Guus al ja gezegd tegen het optreden. Wel hing ook hier een voorwaarde aan, hij wilde wel dat zijn crew- en stafleden betaald werden. Heeft de organisatie toch mooi 20 duizend euro bespaard zou je denken, maar helaas is het optreden niet doorgegaan. Dit omdat er technisch gezien te weinig opties waren om het een succesvol optreden te laten worden.

Dat Guus alleen al ‘ja’ zei tegen het aanbod, zegt al genoeg over zijn financiële zaken. Deze zal hij vast goed voor elkaar hebben, dat weten wij eigenlijk wel zeker. Wij zouden namelijk nog wel eventjes moeten blijven sparen om het vermogen van Guus Meeuwis bij elkaar te krijgen.