De ondernemingen van de Brabander

Van het zingen van Nederlandstalige songs zul je niet snel rijk worden op een enkele uitzondering na. Dat had de Brabantse Guus Meeuwis ook al snel in de gaten en dus legde hij zich naast het zingen, ook toe op het schrijven van nummers voor anderen. Dan loop je dankzij de rechten op je eigen lekker binnen. Met dat geld begon Meeuwis zijn eigen B.V. Mocht je van zijn muziek houden, dan zul je er ook niet vreemd van opkijken dat hij koos voor de naam Kedeng Kedeng B.V.

Het vermogen van Guus Meeuwis

Naast het schrijven van songs voor anderen wil Meeuwis ook wel eens wat investeren. Dat is niet altijd even lucratief. Zo investeerde hij ook in de onderneming van Marco Borsato. Ondanks goede vooruitzichten bleek The Entertainment Group niet echt een solide investering. De holding waar Kedeng Kedeng B.V. in onder is gebracht  is echter een ander verhaal. De boekhouding toont een vermogen van 2.3 miljoen euro. Niet slecht, maar we vermoeden dat Guus nog wel een paar centen ergens anders heeft verstopt. Dat klopt ook. Glorieux B.V. staat ook op zijn naam en die onderneming heeft een vermogen van zo’n 5.4 miljoen euro.

Veertien jaar later

Alles bij elkaar opgeteld komt Guus Meeuwis dus uit op een vermogen van zo’n 8 miljoen euro. Althans, als hij niet gescheiden zou zij. De Brabander was namelijk getrouwd met zijn grote liefde Valerie. Dat huwelijk duurde 14 jaar. Bijna gelijktijdig met de aankondiging van de scheiding bleek dat de zanger ook al een nieuwe liefde had gevonden in de Amsterdamse styliste Manon. Zo’n scheiding kost natuurlijk geld en dat zal het vermogen van Meeuwis geen goed hebben gedaan.

Guus Meeuwis is natuurlijk slim getrouwd

Meeuwis mag misschien zo slim zijn geweest op te zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, hij zal zijn ex-vrouw een aardig bedrag aan partner alimentatie hebben moeten betalen. Uitgaande van een inkomen van zo’n 5 ton per jaar, zou Valerie kunnen rekenen op ongeveer 3 ton aan alimentatie. Door de waarde van de gezamenlijke woning zou daar nog zo’n 725.000 euro bovenop komen. Al met al kan de scheiding hem zo’n 4.3 miljoen euro hebben gekost. Of hij dat bedrag ook inderdaad kwijt is aan de scheiding is erg onwaarschijnlijk. In 2018 kocht de zanger met de zachte ‘g’ nog een flinke vrijstaande villa voor 1.1 miljoen euro. We houden het er dus maar op dat Guus er behoorlijk warm bij zit.