Het vermogen van Marco Borsato

Marco Borsato is geen onbekende. Al ruim dertig jaar timmert hij hard aan de weg en is inmiddels een echte vedette. Ben je een beetje succesvol dan mag je verwachten dat je na dertig jaar toch wel kunt zeggen ‘ik ben binnen’. Niets is minder waar. Borsato mag het dan over de hele periode lekker hebben gedaan, wat hij verdiende, is hij ook weer heel snel kwijt geraakt. Het huidige vermogen van Marco Borsato wordt geschat op zo’n slordige 8.1 miljoen euro.

Ooit behoorlijk vermogend

De zanger heeft echter betere tijden gekend. Borsato wist hoe hij geld moest verdienen, maar belasting betalen was niet echt zijn ding. De fiscus dacht daar duidelijk anders over en besloot om hem een boete op te leggen van 2 miljoen euro. Dat was de eerste keer dat hij een paar miljoen kwijt raakte. Hoefde hij ook niet echt rouwig om te zijn, in 2009 was Borsato nog goed voor zo’n kleine 29 miljoen euro. Dat is dus slechts 11 jaar geleden. Hij stak al zijn vermogen in TEG en bezat naar schatting zo’n 20% tot 33% van de aandelen. Helaas, TEG ging failliet en Marco ging volledig het schip in. Geen mooie overname van 80 miljoen euro, maar een eigen vermogen van nul. Jammer joh, zullen we maar zeggen. Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Geen punt voor Borsato, hij kroop langzaam uit het dal en bezit anno 2020 dus 8.1 miljoen euro. Dat is overigens inclusief zijn woning in Blaricum waar een hypotheek op rust van enkele miljoenen.

View this post on Instagram

Selfie time!

A post shared by Marco Borsato (@borsato) on

De scheiding tussen Marco en Leontine Borsato

Die scheiding van Marco gaat het dus een behoorlijk kluif kosten. Jammer natuurlijk, maar als we eerlijk zijn, is het wel zijn eigen schuld. Leontine is zeker geen onaardige dame en heeft hem altijd gesteund. Tot een zekere Iris Hond tussen beide kwam. De verleidelijk ogende pianiste wist meer te doen dan het raken van een gevoelige snaar en dus had Borsato wat op te biechten. Klein probleem, vergeven is een ding, vergeten is iets heel anders. Dat kwam dus niet meer goed tussen die twee en gezien het feit dat Leontine en Marco in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, mag ze dus gewoon rekenen op de helft.