Wie is Davina Michelle?

Michelle Davina Hoogendoorn, oftewel Davina Michelle. Ze is geboren op 12 november 1995 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Davina haar loopbaan begon in 2016, toen zij deelnam aan het vijfde seizoen van het RTL 5-programma Idols. Van auditie tot theaterronde en daarna door naar duettenronde. Aflevering na aflevering maakte ze indrukt met haar stem, maar helaas hield daar haar Idols-avontuur op.

In 2017 startte zijn een YouTube-kanaal genaamd ‘Davina Michelle’. Hier plaatste zij wekelijks een cover van een Engelstalig nummer. Hier zong zij bijvoorbeeld ook het nummer ‘What About Us’ van de wereldberoemde artieste P!nk. De zangeres zag de video zelf en was extreem onder de indruk van de Nederlandse Davina Michelle. Zie de desbetreffende video hieronder:

 

Davina kreeg complimenten over haar stem en de video ging viraal. Dit gaf de carrière van de Nederlandse een extreme boost en vervolgens trad ze op in onder andere programma’s als RTL Late Night en De Wereld Draait Door. 

De échte doorbraak van de Nederlandse zangeres

In 2018 was Davina te zien in het elfde seizoen van het AVROTROS-programma Beste Zangers. In de vijfde aflevering vertolkte ze het nummer Duurt te lang van rapper Glen Faria alias MC Fit. Later in 2018 behaalde het nummer de nummer 1-positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de Mega Top 50 en de Nederlandse B2B Single Top 100. In november 2018 werd de single bekroond met een gouden plaat. Netjes!

In maart 2019 kwam ze met de opvolger van Duurt te lang, getiteld Skyward. Ook dit werd een grote hit in Nederland en was goed voor een gouden plaat. Van het één kom het ander en Davina scoorde hit na hit. In de afgelopen paar jaar is ze onderdeel geweest van The Streamers, mocht ze de intervalact doen bij de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam.

Wat is het salaris van Davina Michelle?

Naast bijvoorbeeld Maan, Mart Hoogkamer en Snelle, kan je ook Davina Michelle boeken voor jouw feest. Volgens Artist Bookings kost het 40.000 euro om Davina Michelle te boeken. Dat betaal je voor een optreden van slechts 30 minuten! Dit bedrag is zonder btw en ook komt hier nog 7% Buma-kosten (muziekrechten) bij.

Zin in een leuk feestje, maar heb je een iets ander budget tot je beschikking? Misschien moet je dan kijken voor welk bedrag je Mart Hoogkamer kan boeken.