Waar kennen we Mart Hoogkamer van?

De inmiddels 24-jarige zanger Mart Hoogkamer is sinds 2021 helemaal niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Zijn lied Ik ga zwemmen was meteen een enorme hit waarmee hij ook nog eens in de Nederlandse Top 40 en Top 100 belandde. Maar deze zomer hit was niet Marts eerste grote prestatie.

Mart deed in 2016 mee aan het programma Holland’s Got Talent. Hij nam uiteraard deel om zijn zangtalenten aan het Nederlandse publiek te laten zien. Hij viel meteen in de smaak en kwam zelfs in de finale terecht. Helaas greep hij net mis en werd hij tweede, maar toch hield hij een prachtig duet met Willeke Alberti over aan zijn deelname. Hoogkamer tekende in 2016 ook een contract bij Sony Music. Al gauw daarna had hij de smaak te pakken en volgde zijn eerste single In mijn droom. Deze viel erg in de smaak en er kwamen nog meer solonummers achteraan.

 

Hoeveel verdient de Nederlandse zanger per optreden?

Na zijn grote zomer hit werd Mart bekender dan ooit. Hij ging van zingen op kleinere feesten naar optredens op grote podia. Tegenwoordig wordt hij vaak gevraagd om ook op lokale plekken op te treden, maar dit lijkt niet altijd een groot succes te zijn. Zo wordt hij sinds een tijdje door zijn fans gegroet met een zogenaamde bierdouche, waarna de zanger weer van het podium verdwijnt. Het is natuurlijk ook helemaal niet leuk om op die manier behandeld te worden. Gelukkig voor Mart zijn er toch nog andere mensen die hem en zijn muziek wel respecteren. Maar wat kost het eigenlijk om Mart Hoogkamer te boeken? Volgens de website van Artist Bookings vraagt Mart Hoogkamer tussen de €6.995,- en €8.995,- per optreden. Voor dit bedrag speelt hij een set van 30 minuten. Je betaalt alleen voor Mart zelf en voor de geluidstechniek moet je zelf zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mart Hoogkamer (@marthoogkamer)

Misschien vind je dat Mart Hoogkamer veel vraagt per optreden (het is ook een behoorlijk bedrag), maar dat valt nog best mee vergeleken met andere Nederlandse artiesten. Wist je dat wij ook hebben uitgezocht hoeveel Maan per optreden krijgt?