De meest duurzame woning van Noord-Brabant

Het huis op de Zonnebloemlaan 200 in Drunen is gebouwd in 1967 en staat op een perceel van 288 vierkante meter. De vorige eigenaren hebben er hard aan gewerkt om de woning duurzaam te maken zodat de nieuwe bewoners het alleen opnieuw hoeven in te richten. Hoewel het naast de meest duurzame woning ook de meest rommelige woning lijkt, wordt de woning (gelukkig) leeg opgeleverd.

Je komt binnen in een hal die leidt naar de woonkamer met een half open keuken. In het zitgedeelte staat een speksteenkachel die ervoor zorgt dat ’s winters de hele benedenverdieping lekker wordt verwarmd. Daarnaast hangt er een airco die niet alleen de lucht verkoelt, maar ook kan verwarmen. De keuken heeft energievriendelijke apparaten en als je doorloopt naar achteren, kom je in de bijkeuken die overloopt in de garage. Mocht je graag op de begane grond willen slapen, kan je deze ombouwen tot extra slaapkamer. Het is namelijk al volledig ge├»soleerd en bevat vloerverwarming.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, een badkamer met toilet en bad en een aparte douche te vinden. Ook heeft de woning enorm veel opbergruimte. Zo zijn er door het huis heen een aantal kasten, een zolder en een extra zolder op de garage. Verder kan je maximaal 2 auto’s kwijt op eigen grond.

rommelig huis verkocht drunen funda

De woning heeft verschillende gadgets die ervoor zorgen dat de nieuwe bewoners energiezuinig kunnen wonen. Onder de garage zit bijvoorbeeld een pomp met filter die de buitenkraan en beide toiletten verbindt met het grondwater. Ook zijn er 30 zonnepanelen verdeeld over 3 omvormers die zorgen voor zo’n 7500 Kw opbrengst per jaar. Daarnaast is er ook een warmtepomp die samen met zeven zonnepanelen is verbonden aan de vloerverwarming van de begane grond. Als laatste is er een ventilatiesysteem in de badkamer, douche en op zolder die werkt op luchtvochtigheid.

Wat is de vraagprijs op Funda?

Het extreem rommelige huis in Brabant stond te koop voor een kleine 300.000 euro en is nu verkocht onder voorbehoud. De nieuwe bewoners zouden wel wat moeten veranderen aan de inrichting. Maar wanneer je dat door de vingers ziet, heb je wellicht een milieuvriendelijk pareltje in handen. Bekijk de foto’s van de woning hieronder (Funda):

funda huis te koop drunen rommel

duurzaam huis te koop funda drunen

funda huis te koop drunen rommel