De carrière van Alex van der Zouwen

Misschien is het handig om eerst even het geheugen op te frissen. Alex van der Zouwen, ook wel beter bekend onder de artiestennaam Kraantje Pappie, is een Nederlandse rapartiest. Geboren in Rozenburg heeft Kraantje Pappie het grootste gedeelte van zijn leven in Groningen doorgebracht. Hij is aan zijn artiestennaam gekomen door een online “indianen naam generator”, die voor hem de combinatie Kraantje Pappie heeft verzonnen. Ja, echt waar.

In 2008 bracht hij zijn eerste mixtape uit maar pas in 2012 kwam zijn carrière pas echt van de grond. In dat jaar bracht hij namelijk zijn eerste album Waar is Kraan? uit, waarop ook zijn eerste single staat. Zijn muziek sloeg goed aan en al snel groeide hij uit tot één van de beste en meest succesvolle Nederlandse rappers van dit moment. Naast zijn muziek kun je hem ook kennen van zijn deelname aan Expeditie Robinson in 2016. Sinds 2021 maakt hij ook onderdeel uit van The Streamers, een samenkomst van verschillende Nederlandse artiesten die aardig wat hits hebben uitgebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alex van der Zouwen (@kraantjepappie)

Hoeveel betaal je voor een optreden van Kraantje Pappie?

Hoe bekender je bent, hoe meer geld je kunt gaan vragen voor je optredens. Deze filosofie geldt ook zeker voor Kraantje Pappie. Maar over welk bedrag  praten we dan? Als je hem wilt huren voor je privé evenement, moet je wel aardig wat geld hebben liggen. Zijn bookingswebsite geeft namelijk aan dat een optreden van 30 minuten maar liefst €28.000,- kost.

Het bizarre van allemaal: bij dit bedrag moet je de geluids- en lichttechniek zelf nog regelen. De prijs kan een beetje afwijken, omdat er altijd nog kleine aanpassingen gedaan kunnen worden. Tenslotte is de prijs van €28.000,- exclusief 9% btw voor de artiest, 21% btw overig en (indien van toepassing) ook nog 7% btw BUMA. Al met al moet je een aardige portemonnee hebben om deze artiest in te kunnen huren.

Benieuwd wat andere bekende Nederlandse artiesten vragen? Lees dan hoeveel een optreden van Davina Michelle kost.