Guus Meeuwis zou gratis optreden tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort

Het moment is eindelijk aangebroken: de Dutch Grand Prix komt eraan. De race in Zandvoort belooft een groot spektakel te worden. Althans, op de baan wel in ieder geval. Er is heel wat commotie omtrent het event eromheen. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, ligt onder vuur aangezien hij artiesten vroeg om gratis op te treden aankomend weekend. Dit schoot bij veel artiesten in het verkeerde keelgat.

De zanger van Chef’special, Joshua Nolet, maakte dit openbaar met een video die hij op Instagram plaatste. De zanger vond het ronduit belachelijk dat Prins Bernhard dit durfde te vragen aan artiesten, vooral gezien het feit dat de muziek- en festivalbranche het zo zwaar heeft. Verder doet het feit dat de camping, met duizenden slaapplekken bij de Formule 1, wél wordt toegestaan daar nog een schepje bovenop. Dit is in de ogen van veel artiesten en festivalorganisatoren heel scheef, aangezien grote meerdaagse festivals in ons land niet door mogen gaan.

Zie de video van de zanger van Chef’special hieronder:

Guus Meeuwis had echter al voor de commotie ja gezegd op het verzoek van Bernhard. Hij vond het oké om gratis op te treden tijdens de Dutch Grand Prix, mits zijn crew- en stafleden wel betaald zouden krijgen. Echter is er alsnog een streep door dit optreden gegaan, aangezien er technisch gezien te weinig opties waren om een goed optreden te kunnen leveren.

Dat Guus Meeuwis hier dus wel mee instemde, is het teken dat hij zijn eigen financiële zaakjes goed voor elkaar heeft. Dit heeft hij onder andere te danken aan zijn prestaties op de Nederlandse televisie.

Het salaris als jurylid bij The Voice of Holland

Guus was slechts één seizoen onderdeel van de vierkoppige jury van The Voice of Holland, in het seizoen van 2015 – 2016. Naast hem zaten dat seizoen Ali B, Sanne Hans en Waylon op de rode stoelen. Maar wat verdienden de Brabander voor het beoordelen en coachen van opstormende talenten? Naar verluidt zou Guus voor slechts één seizoen een bedrag van zo’n €400.000 in zijn zak hebben kunnen steken.

In totaal zou het vermogen van Guus Meeuwis zo’n 8 miljoen euro bedragen.