De 40-jarige Ali Bouali, alias Ali B, is misschien wel de meest bekende Marokkaanse man die je in Nederland kan vinden. Niet gek, want hij is overal wel te vinden. Niet alleen brengt hij zelf nummers uit, hij heeft ook nog een eigen bedrijf én hij is regelmatig te zien op televisie. We kennen hem natuurlijk allemaal van The Voice of Holland.

Dat is zelfs zo erg, dat hij vaak knuffel Marokkaan wordt genoemd. Maar wat verdient Ali B eigenlijk met zijn optredens als coach bij The Voice?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Het salaris van het jurylid bij The Voice of Holland

Net zoals veel artiesten kan ook Ali B zijn emoties kwijt in muziek. Zo bracht hij al verschillende nummer uit waarin hij zijn gevoelens over zijn privé- en werkleven deelde. Maar het gaat ook vaak om geld in zijn nummers. In het nummer van Ali, ‘Buitenbeentje’, rapt hij over het salaris dat hij weet binnen te halen voor The Voice. En dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven in de media. Niet gek, want Ali B weet een flinke zakcent binnen te halen met het programma.

Naar eigen zeggen krijgt hij 500.000 euro bijgeschreven door Talpa en John de Mol. Een bedrag waar hij zich absoluut niet voor hoeft te schamen, want een half miljoen voor een seizoen is lekker verdienen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Andere inkomsten van Ali B

Natuurlijk is dat niet de enige inkomstenbron van Ali B. Hij heeft ook nog zijn eigen artiesten management genaamd SPEC. Onder andere Ronnie Flex en Jack $hirak zijn onder contract bij Ali B. Hoeveel hij precies verdient met zijn bedrijf, is niet duidelijk. Wel weten we dat hij genoeg geld heeft om dure auto’s te kopen en lekker ruim te kunnen leven. Maar zeg eerlijk: dat gunt iedereen deze man toch wel?