De beste DJ’s ter wereld

Als een van Nederlands bekendste DJ’s heeft de 43-jarige Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren alle reden om te glimlachen. Hij is al jarenlang een van de meest stabiele en toonaangevende DJ’s. Hij werd reeds vijf maal uitgeroepen tot beste plaatjesdraaier ter wereld en voorlopig ziet het er niet naar uit dat hij met pensioen gaat. Dat is op zich niet zo vreemd als je beseft dat hij met zijn hobby dik miljonair is geworden. Zijn jaarinkomen bedraagt maar liefst 10.2 miljoen euro per jaar. Lekker zakcentje, he? Volgens Forbes zou Armin van Buuren in 2020 een nettowaarde van zo’n 51 miljoen euro.

Het salaris van Armin van Buuren

Om gelijk maar met de deur in hus te vallen: Armin van Buuren verdient lekker. Per dag verdient hij omgerekend 39.230,77 euro. Op basis van een achturige werkdag is dat 4.904 euro per uur. Daarmee is hij overigens niet de best verdienende DJ. Die eer komt toe aan de Schot Calvin Harris. Opvallend genoeg scoren de Nederlandse collega’s van Armin van Buuren bijzonder goed. Zo is DJ Tiesto de best verdienende Nederlandse DJ met een jaarinkomen van 28.6 miljoen euro.

Nederlandse DJ’s draaien voluit mee in de wereldtop als het gaat om het inkomen. Zo is Martin Garrix goed voor zo’n 11.3 miljoen euro per jaar en harkt Robbert van de Corput alias DJ Hardwell zo’n 11 miljoen euro binnen. Afrojack, de artiestennaam van Nick van de Wal moet het met een stuk minder doen, namelijk 8.7 miljoen per jaar. Daar zal hij overigens niet rouwig om zijn, Quote schat zijn vermogen in op zo’n 25 miljoen euro.