Het vermogen van DJ Tiësto

Met een vermogen van 150 miljoen dollar (130 miljoen euro) kan de Bredase DJ rustig gaan genieten. Met zo’n vermogen is werken enkel bijzaak. Toch blijft hij actief en is er van een vroegtijdige pensionering geen sprake. De grote vraag is hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om zo’n bedrag bij elkaar te sprokkelen.

Om het vermogen van DJ Tiesto in perspectief te plaatsen: ING voorspelt dat de exportwaarde van de Nederlandse dance-industrie in zo’n kleine 150 miljoen euro zal bedragen. Inderdaad, het bedrag wat mijnheer Verwest bijna bezit. Dat vermogen is hem overigens niet komen aanwaaien. Nee, Tiesto heeft dat eigenhandig verdiend. Voor met hard werken, of in zijn geval, plaatjes draaien op grote feestjes.

Wat verdient DJ Tiësto per optreden?

Dat DJ Tiësto het financieel goed doet blijkt wel uit de gegevens van de Nederlandse topverdieners in de dance-industrie. Hij harkt nog altijd de meeste euries binnen. Is ook niet zo heel gek als je bedenkt dat deze baas voor een optreden doodleuk drie ton vraagt. Dat is dus 300.000 euro. Houd echter wel in gedachten dat dit de vraagprijs is, dat hij dit daadwerkelijk iedere keer ontvangt is onwaarschijnlijk.

Je kan er hele leuke dingen mee doen overigens. Die booking fee zorgde er in 2017 in ieder geval voor dat hij 27.8 miljoen euro kon opstrijken.

Het jaarinkomen van DJ Tiësto is niet alleen afkomstig van optredens, ook al vormt dit wel het grootste deel. Als kundig ondernemer is hij ook actief op andere gebieden. De DJ heeft in de loop der jaren talloze investeringen gedaan, vooral in bedrijven en start-ups die actief zijn in de muziekwereld. Een van de meest opvallende investeringen die de Bredanaar deed is Music Messenger. Ook investeerde hij in de website Clubjudge.com. Laatstgenoemde is een website waar bezoekers clubs over de hele wereld kunnen beoordelen.

Lucratieve investeringen in start-ups

Je zult wellicht denken dat het natuurlijk eenvoudig is om te investeren als zelf al beschikt over een fors vermogen. Klopt, maar dat houdt niet in dat het risico lager. Juist niet. De slimme DJ stapt vaak vroeg in waardoor het risico op een mislukking groter is, maar de kans op een goed rendement minstens zo hoog is. De DJ denkt bij dergelijke investeringen niet alleen aan het te behalen rendement maar kijkt verder dan zijn neus lang is. Ook de versterking door middel van verspreiding van muziek via Music Messenger is een drijfveer voor zijn investeringen.

Passief inkomen via streaming

Naast de optredens en de investeringen blijkt DJ Tiësto ook nog een leuk bij te verdienen dankzij streaming. Volgens de website ‘de geldpers’ liggen de inkomsten van de DJ op zo’n 42.000 tot 300.000 euro per maand. Op jaarbasis is dat dat minstens 500.000 tot maximaal 3.6 miljoen euro. Kijk, dan tikt het lekker aan.

Met dit totale vermogen staat DJ Tiësto op de derde plek van de rijkste DJ’s ter wereld.