Björn Kuipers in de finale van het EK

Het Nederlandse succes op het EK was helaas van korte duur. Na drie wedstrijden te winnen in de eerste fase, verloren de mannen helaas met 2-0 van Tsjechië. Niet alleen een domper voor de spelers en coach van het Nederlands Elftal, maar ook voor alle Oranjefans. Wie gister de finale van het EK keek, kon toch nog een heel klein beetje trots zijn op Nederland. De finale werd namelijk gefloten door Björn Kuipers.

De Nederlandse scheidsrechter had hiermee een belangrijke taak in handen, maar heeft ook al veel ervaring.

 

De indrukwekkende carrière van Björn Kuipers

Prestigieuze competities waar Björn Kuipers in zijn carrière heeft gefloten zijn onder de WK’s van 2014, 2018 en de Champions League finale van 2014. Daarin trok hij maar liefst twaalf gele kaarten. Tijdens de EK-finale van 2020 ging het er wat rustiger aan toe. We zagen de scheidsrechter schitteren in het duel tussen Engeland en Italië. Als scheidsrechter lijkt er geen grotere eer te zijn, dan dat je de finalewedstrijd mag fluiten. Maar levert het ook op financieel gebied wat op?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Björn Kuipers (@bjorn.kuipers)

Vermogen van Kuipers

We moeten vooropstellen dat Björn Kuipers ook zonder de voetbalwedstrijden die hij fluit de rijkste scheidsrechter op aarde is. Met zijn Björn Kuipers Holding BV is hij onder andere de eigenaar van een Jumbo-filiaal. Hiermee is het vermogen van Björn Kuipers al flink gestegen.

Hoeveel verdiende Björn Kuipers met het EK?

Maar wat verdiende hij nou met dit EK? Per wedstrijd die hij floot is dat  € 10.000. In totaal komt dat neer op vier gefloten wedstrijden en dus € 40.000. Ook als vierde man krijg je een bedrag (zo’n € 4.000). Een algemeen bedrag komt daar nog bij, waardoor hij in totaal zo’n € 50.000 mag bijschrijven op zijn rekening over het gehele EK. Naast dat hij de mooiste wedstrijd heeft mogen fluiten, heeft hij dus ook nog een mooi bedrag overgehouden aan het EK van 2020. Op zoek naar meer vermogens? Check hoe rijk Louis van Galen is of het enorme vermogen van Robin van Persie.

De licentie van Kuipers is afgelopen en dus was de EK-finale ook meteen zijn afscheid. We kunnen gerust zeggen dat hij een waardig en ijzersterk afscheid heeft gekregen.