De glansrijke voetbalcarrière van RvP

Het is inmiddels al een aantal jaar geleden dat Robin van Persie een punt achter zijn carrière als profvoetballer zette. Passie voor voetbal zit in zijn bloed, ondanks de soms wat ontevreden uitstraling die Van Persie gedurende zijn carrière aan de dag legde. Van Persie startte zijn loopbaan in de jeugd van Excelsior. Zijn talent werd al vroeg opgemerkt. In tegenstelling tot andere kinderen werd hij op zijn vijfde jaar aangenomen, terwijl de minimumleeftijd eigenlijk zes jaar was. In de C-jeugd van Excelsior werd hij op zijn dertiende weggehaald door Feyenoord. Verschillende titels verschenen op zijn naam, waardoor zijn groeimogelijkheden als maar groter werden. Van Persie speelde tussen 2001 en 2019 voor Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahce en weer Feyenoord.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robin van Persie (@robinvanpersie)

De Nederlandse voetballer won onder andere een UEFA Cup en werd uitgeroepen tot Nederlands Talent van het Jaar. In 2004 maakte hij de overstap naar Arsenal, waar hij in zijn eerste seizoen de Community Shield en de FA Cup won. In 2005 debuteerde hij in het Nederlands elftal waar hij in 2013 werd benoemd tot aanvoerder. Na verschillende keren wereldkampioen te zijn geweest, kunnen we niet anders zeggen dat Robin van Persie de leeuw niet in zijn hemdje heeft laten staan.

Het salaris en vermogen van Robin van Persie

In zijn afscheidsinterview zei Van Persie: ‘Het was voor mij heel belangrijk dat ik niet in de vergetelheid zou eindigen, maar eervol als voetballer die een bijdrage levert aan het team. Daarom ben ik heel blij dat ik ben teruggekomen. Natuurlijk is het lekker dat we de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal hebben meegepakt, maar die prijzen waren voor mij geen doel op zich. Voor mij persoonlijk was het doel om in ere te eindigen, omdat voetbal mijn passie is.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robin van Persie (@robinvanpersie)

Gedurende zijn loopbaanheeft de sterspeler een prima salaris weten op te bouwen. In Istanbul wist Van Persie een jaarsalaris van 4,9 miljoen euro (exclusief bonussen) binnen te slepen. Daarnaast ontving hij ook nog eens 60 duizend euro per jaar aan huisvestingsvergoeding en een tekenbonus van 3,12 miljoen euro.

Hoewel de oud-profvoetballer mooie bedragen wist te verdienen in Turkije, beschikte hij al op een geschat vermogen van zo’n 31 miljoen euro. Dit voornamelijk te danken aan zijn periode tijdens de Premier League met Arsenal en Manchester. Voor zijn terugkeer bij de Rotterdamse club Feyenoord bezat hij over een geschat 47 miljoen euro. Hoewel hij in Rotterdam genoegen nam met een stuk minder, komt het vermogen van Van Persie uit op 48 miljoen euro. Dat is nog eens een relaxed pensioen.