De auto van N’Golo Kanté

De verdedigende middenvelder verdient een godsvermogen bij Chelsea, maar geeft dat geld dus niet uit aan dure sportwagens. In tegenstelling tot zijn teamgenoten, die aankomen in grote terreinwagens en supercars, komt hij nog steeds naar de club met een Mini Cooper. Geweldig.

In 2015 kwam Kanté in Engeland te wonen nadat hij een transfer maakte naar Leicester City. Als auto kocht hij toen een Mini Cooper en inmiddels rijdt hij nog steeds in deze wagen. Hoewel hij maandelijks een kleine 600.000 euro verdient, is dat voor Kanté  dus niet belangrijk.

Toch gaat dat niet altijd goed want een aantal jaar geleden was hij betrokken bij een auto-ongeluk waarbij zijn Mini Cooper flinke schade opliep. Ook toen was dat geen reden om een nieuwe wagen te kopen en reed hij gewoon met zijn beschadigde wagen naar de training. Dit is niet de enige reden waarom Kanté zo sympathiek is. Zo had hij de mogelijkheid om belasting te ontduiken via een bedrijf in Jersey zodat Chelsea een belastingvoordeel zou hebben. Uiteindelijk vond hij dat toch niet zo’n goed idee en wilde gewoon een normaal salaris. Tot grote vreugde van de Britse belastingdienst.

Waarom is hij de publieksfavoriet bij Chelsea?

Dat de Fransman een bescheiden man is, dat moge duidelijk zijn. Wanneer hij in de spotlights staat vanwege zijn prestaties, stelt hij zich heel bescheiden op. Een hardwerkende speler die met beide benen op de grond blijft. Ook is hij zelfs een keer in het nieuws gekomen doordat hij gewoon besloot om met fans mee naar huis te gaan, samen met hen te eten en een voetbalwedstrijd te kijken. Wij snappen wel dat deze man de publieksfavoriet bij Chelsea FC is.

Ben je een fan van opvallende kleine bolides? Check dan de duurste Mini Cooper van Nederland.