De duurste Mini Cooper van Nederland

De auto is een “John Cooper Works All4 Chili” van de “F60”-generatie. Je kan wel stellen dat dit geen instapmodel is. Onder de kap vind je een B48-motor met een vermogen van 306 pk. Dit is meer vermogen dan een Toyota Supra of BMW Z4 met dezelfde motor. De Mini beschikt verder over een vierwielaandrijving en versnelt in 5.1 tellen naar 100 kilometer per uur.

John Cooper Works All4 Chili

De wagen is zo duur vanwege alle opties. De goedkoopste versie van de Countryman John Cooper Works is gaat namelijk vanaf zo’n € 62.000. Met de extra opties zoals comfortstoelen, een elektrisch te openen en te sluiten achterklep, extra getint glas aan de achterzijde, een glazen panoramadak, een grotere brandstoftank, een Harman-Kardon soundsysteem en een met leer bekleed sportstuur stijgt de vraagprijs flink.

Mini

De prijs van de duurste Mini Cooper

Zonder je te lang in spanning te laten wachten: de duurste Mini van Nederland is € 79.512. Een enorm hoog bedrag voor een Mini, maar dan heb je ook wat. Het is namelijk een zeer mooi model: de Mini Countryman. Mocht je een optie willen doen om eigenaar te worden van deze wagen dan kan dat hier.

duurste-mini-van-nederland-autoblog-2021-970-007 cooper

Voetballer ook groot liefhebber van Mini Cooper

Een van de beroemdste bezitters van een Mini Cooper is N’Golo Kante van Chelsea. De bescheiden Fransman rijdt al jaren in een voor voetballers erg goedkope Mini Cooper. Destijds betaalde hij zo’n 23.500 euro voor de wagen en inmiddels is hij nog slechts de helft waard. Voor een voetballer die tonnen per week verdient is dat een erg sympathieke manier om jezelf te vervoeren. Dit is namelijk in tegenstelling tot Paul Pogba die over een heel wagenpark beschikt.