Björn Kuipers, de scheidsrechter

De naam Björn Kuipers zal niet direct een herkenningskreet opleveren. De beste man is al jaren een van de meest gewaarde scheidsrechters in het betaalde voetbal. Dan moeten we er voor de duidelijkheid bij vertellen dat hij zowel nationaal als internationaal actief is. Dat verdient niet slecht. Zo krijgt hij per maand van de KNVB 400 euro uitbetaald. Natuurlijk is dat niet echt een droomsalaris, maar gelukkig hoeft hij daar ook niet van rond te komen. Mijnheer Kuipers is namelijk topscheidsrechter en daar staat ook een dito beloning tegenover: 3.340 euro per wedstrijd. Kijk, dan tikt het lekker aan. Voor zijn werkzaamheden voor de VAR kan hij ook nog eens 1.630 euro per duel incasseren.

Dit verdient een topscheidsrechter per wedstrijd

Al met al zeker geen slechte carrière-move dus. Een regulier wedstrijd plus een keer een leidende rol bij het VAR-gebeuren resulteert dan al snel in een maandelijkse bijschrijving van 4.970 euro. Er zijn beroepen waarbij je met een stuk minder genoegen moet nemen.

Daarmee is de vraag of je er rijk van kan worden niet echt beantwoord. Het mag dan wel lekker schuiven, maar ook met dergelijke salarissen is een vroegtijdig pensioen nog altijd een illusie. Dat weet Björn Kuipers ook wel, dus pakt hij de zaken nog voortvarender aan. De tukker is namelijk ook nog eens ondernemer in hart en nieren. Daarmee bedoelen we niet dat hij in de avonduren nog zijn eigen kroeg bestiert. Björn heeft namelijk nog een kapperszaak en runt daarnaast nog twee Jumbo-supermarkten, je weet wel, de super die helemaal dol is op Max Verstappen.

Björn Kuipers en Jumbo

Ooit was Björn Kuipers de grote baas over drie vestigingen van C1000. Van die drie zaken heeft hij er een gehouden en in 2019 is daar een bijgekomen. Inmiddels wappert de herkenbare Jumbo-vlag op het dak van zijn filialen. Waar hij de tijd vandaan haalt om die zaken draaiende te houden weten we niet, wel dat hij er zeker niet minder van is geworden. Hij mag dan weliswaar franchise houder zijn, maar financieel gaat het onze scheidsrechter voor de wind. De holding waar zijn beperkte imperium onder valt, Björn Kuipers Holding, doet het namelijk boven verwachting goed. Zo weten we op basis van de jaarrekeningen dat het eigen vermogen is toegenomen met 13.5 miljoen euro ten opzichte van 2017. Kijk, dat zijn prima resultaten.  De BV maakt in ieder geval elk jaar meer dan een miljoen euro winst. Voor dat bedrag kan je in ieder geval wel tegen een balletje aan trappen.

View this post on Instagram

🤷🏼‍♂️

A post shared by Björn Kuipers (@bjorn.kuipers) on