Max Verstappen is boos om Netflix serie Drive to Survive

Vanaf 28 februari staat Drive to Survive seizoen 2 nieuw op Netflix. Kijkers kunnen genieten van de snelle races die worden getoond én krijgen een kijkje achter de schermen. Teambazen, medewerkers en coureurs komen allemaal aan het woord. Eén van de personen die wordt gevolgd is Max Verstappen. Hij is echter van mening dat hij niet realistisch is neergezet. Zo zegt hij in een interview met ABTalks: “Ik denk niet dat dit echt is hoe ik ben. Het probleem is dat ze je altijd zullen neerzetten zoals ze willen. Het is een serie, wat je ook zegt, ze zullen proberen je roekeloos te laten lijken of je proberen neer te zetten wat past in het verhaal van de serie.”

Geen realistische weergave

De makers van de Netflix-serie lijken dus voor een bepaalde insteek te hebben gekozen bij de manier waarop zij Max Verstappen neerzetten. Doordat deze serie om spektakel en spanning lijkt, hebben ze volgens de coureur dan ook gespeeld met de antwoorden die hij gaf in interviews. “De serie draait helemaal om opwinding en het moet opwindend zijn, dus ze positioneren jou op de manier die past bij de aflevering. Je bent geïnterviewd en ze gebruiken de woorden ook onder verschillende omstandigheden, dus het past nooit echt,” zegt hij. Max Verstappen geeft aan dat hij dit nooit leuk heeft gevonden. Hij geeft de voorkeur geeft aan één-op-één interviews met mensen die hem beter willen leren kennen.

De echte Max Verstappen

Hoe Max Verstappen in het echt is, lijkt niet goed uit de verf te zijn gekomen. Hij heeft hier een duidelijke mening over, en zegt dan ook: “Ik ben graag gewoon mezelf. Ik spreek wanneer ik moet spreken, en als ik niets te zeggen heb, dan zeg ik niets. Ik denk niet dat ik veel emotie toon. Ik ben gewoon makkelijk in de omgang, maar ik ben ook vastbesloten om te winnen. Ik probeer er alles voor te doen, want het is mijn leven, het is mijn passie.” Dit gebrek aan emotie tonen kan al snel verkeerd worden opgevat. “Soms lijkt het arrogant of wat dan ook, maar ik ben er om te winnen,” zegt hij.

Drive to Survive seizoen 2 kijken

Mocht je het tweede seizoen van Drive to Survive nog moeten kijken, dan kan dit op Netflix. Bij het zien van de afleveringen zijn de uitspraken van Max Verstappen over de manier waarop hij is neergezet belangrijk om in je achterhoofd te houden. Het blijft natuurlijk tv en daarin worden mensen op een bepaalde manier neergezet.  Gelukkig voor de coureur zijn al zijn grote successen alleen aan hemzelf te danken.