GTA 6

Zoals we al zeiden: een van de releases in 2025 waar we het meeste naar uitkijken is natuurlijk GTA 6. Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar in de nacht van 4 op 5 december vond hét moment waar veel gamers op hebben gewacht plaats. Rockstar Games publiceerde toen de eerste trailer van GTA 6. Daarin zien we dat Lucia en een man samen de hoofdrol vertolken. Ook wordt er in de trailer iets bevestigd wat al tijden rondging, namelijk het feit dat het zich wederom afspeelt in Vice City, de fictieve versie van Miami. Maar ook andere GTA 6 geruchten worden bevestigd door de beelden, zoals de nieuwe dieren en natuurrampen in GTA 6.

 

Fantastic Four

Heel veel weten we nog niet over deze film, mede omdat ze in de lente van 2024 pas beginnen met filmen. Wel heeft Marvel Studios aangegeven dat de film Fantastic Four 2 mei 2025 te zien zal zijn in de bioscopen. Iets anders dat we weten, is dat Pedro Pascal heeft getekend voor een van de hoofdrollen in Marvels Fantastic Four. We kennen hem allemaal, zo werd Pascal wereldberoemd dankzij zijn rol in de geliefde HBO-serie Game of Thrones. Mocht je die niet hebben gezien, dan kun je hem kennen van Narcos, The Last of Us en The Mandalorian. Pascal zal in de Fantastic Four-reboot te zien zijn als Reed Richards, oftewel Mr. Fantastic.

fantastic four

Avatar 3

Regisseur James Cameron vertelt in een interview met Television New Zealand, wanneer we het derde deel kunnen verwachten. En we hoeven deze keer niet zo lang te wachten op een vervolg, als de vorige keer. Hij vertelt namelijk dat we Avatar 3 naar verwachting in 2025 in de bioscopen kunnen verwachten. Zo rond de feestdagen van 2025. De regisseur zegt namelijk alle beelden van de film al geschoten te hebben tijdens de productie van het tweede deel. Daarmee wilde hij voorkomen dat de acteurs in het derde deel niet ineens zo’n vijf jaar ouder lijken.

Het derde deel is overigens niet het laatste deel van de sci-fi filmserie, want er komen ook nog een vierde en vijfde deel aan. Avatar 4 komt naar alle waarschijnlijkheid in december 2029 uit, en het vijfde deel wordt in december 2031 verwacht.

avatar releases 2025

The Batman II

Fans die niet kunnen wachten op het vervolg van ‘The Batman’ met Robert Pattinson, moeten aardig wat geduld hebben. The Batman Part II komt uit op 3 oktober 2025, dat heeft filmproducent Warner Bros. bekendgemaakt. Regisseur Matt Reeves keert terug voor het vervolg op de stripverfilming. Robert Pattinson trekt opnieuw het pak van de superheld aan. Details over het plot zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we eigenlijk zeker dat dit een van de lekkerste releases van 2025 gaat zijn.

the batman

Superman Legacy

Het DC-filmuniversum keert, met een van de tofste releases van 2025, terug naar zijn roots met de nieuwe film Superman: Legacy. Regisseur en schrijver James Gunn maakte in januari 2023 bekend dat de nieuwe film op 11 juli 2025 in de bioscoop zal verschijnen. De film werd aangekondigd in januari 2023, slechts een maand nadat Henry Cavill vertelde dat hij niet langer Superman zou spelen. In juni 2023 kondigde DCU aan dat David Corenswet de rol van superheld zou overnemen, en werd er bekend gemaakt dat Rachel Brosnahan Lois Lane gaat spelen. Ondanks dat er nog niet veel is onthuld over de plot van de film, vertelde de covoorzitter van DC Studios Safran in januari 2023 aan The Hollywood Reporter dat Superman: Legacy geen ‘origin story’ zal zijn.

superman legacy releases 2025

Minecraft: The Movie

Na meer dan een decennium van ontwikkeling en verschillende schrijvers en regisseurs is het eindelijk zover. De film zal op 4 april 2025 in de bioscopen verschijnen. Momenteel zijn er twee namen officieel verbonden met de Minecraft-verfilming: Aquaman en Game of Thrones-ster Jason Momoa en What We Do in the Shadows-acteur Matt Berry.

De synopsis op IMDb luidt als volgt: “De kwaadaardige Ender Dragon gaat op een pad van vernietiging, wat een jong meisje en haar groep onwaarschijnlijke avonturiers ertoe aanzet de Bovenwereld te redden.” Heel veel meer weten we nog niet, ook niet welke rol er is weggelegd voor Jason Momoa en Matt Berry.

minecraft

Shrek 5

Waar van de rest al zeker is dat deze films komen, is Shrek 5 nog een gerucht. Maar waarschijnlijk komt het groene moerasmonster vijftien jaar na Shrek forever after terug naar de bioscoop. Hoewel het al bekend was dat DreamWorks aan een nieuwe ‘Shrek’-film werkt, wist nog niemand wanneer de film zou uitkomen. Chris Meledandri, oprichter en CEO van animatiestudio Illumination, vertelde in april al aan vakblad ‘Variety’ dat er gewerkt werd aan een nieuwe film, maar er waren niet veel details bekend. Totdat een stagiaire ‘DreamWorks Animation 2025’ op haar LinkedIn zette en snel (maar te laat) weer verwijderde. Hierdoor weten we wel dat deze film tot de releases 2025 behoort.

shrek releases 2025