Dieren bij Rockstar Games

Op basis van de leaks werd al bevestigd dat GTA 6 zich zal afspelen in Miami of mogelijk in heel Zuid-Florida. GTA 6 zal niet de eerste game van Rockstar Games zijn, waarin dieren een rol spelen. De rijke werelden van Rockstar Game staan uiteraard bekend om hun details en schoonheid. Echter hadden veel van hun spellen weinig tot geen dieren. Dat was wel anders met de komst van de Red Dead Redemption. De dieren hadden redelijk goede texturen, maar waren nog niet zo gedetailleerd als we van Rockstar Games kunnen verwachten.

Met Grand Theft Auto 5 dat uitkwam, heeft Rockstar besloten om meer dieren toe te voegen. Absoluut niet veel, maar wel wat meer om de wereld nog enigszins ‘echt’ te laten voelen. Maar het was nog steeds niet optimaal.

Totdat Red Dead Redemption 2 uitkwam. Die game heeft namelijk een van dé meest gedetailleerde ecosystemen in een videogame. Dieren zijn overal in de vijf staten en elk heeft zijn eigen unieke gedrag. Adelaars vliegen naar beneden om vissen, slangen en konijnen te grijpen.

Wolven en grizzlyberen zullen met elkaar vechten om dode dieren, dieren zullen met elkaar spelen en zelfs huisdieren vertonen zeer gedetailleerd gedrag. Red Dead Redemption 2 heeft meer dan 200 diersoorten. En dat is nog niet alles, het heeft ook een bloeiend ecosysteem van vissen die de rivieren en meren van de wereld bewonen.

Welke dieren zitten er in de nieuwe GTA 6?

Nu ze bij Rockstar Games weten hoe ze dieren op een goede manier in een game kunnen krijgen, rest de vraag: welke dieren zullen er in Grand Theft Auto 6 voorkomen? Zuid-Florida heeft een ecosysteem dat over de hele wereld bekend is, genaamd The Everglades. In september 2022 was al uitgelekt dat een plaats genaamd Grassrivers zou worden opgenomen in GTA 6. Waarschijnlijk is dat het gebied dat door The Everglades geïnspireerd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rockstar Games (@rockstargames)

Er werd ook een in-game kaart gezien met details over dieren in het wild, waaronder alligators, haaien, zwijnen, honden, slangen, wasberen, vogels, bobcats en knaagdieren. En waarschijnlijk is dit slechts een klein deel van de GTA 6-dieren die we zullen zien.

Bovendien zijn er al een aantal dieren bevestigd voor GTA 6, omdat ernaar wordt verwezen in de gelekte lijst met ‘World Events’ in de game. Dieren in GTA 6 zullen deel uitmaken van een levend en realistisch ecosysteem, vechtend voor hun plaats in de voedselketen.

We kunnen straks jagen door ‘Hunting and Fishing’ in Grand Theft Auto 6

In de leaks zagen we dat ‘Hunting and Fishing’ activiteiten zijn die we in GTA 6 kunnen doen. Deze activiteiten zullen meegenomen worden uit Red Dead Redemption 2. Waarschijnlijk zal een groot deel van de vis uit Red Dead Redemption 2 terugkeren, maar we zullen ook nieuwe vissoorten en ander zeeleven krijgen. Florida heeft namelijk enkele van de beste vismogelijkheden in de Verenigde Staten en vissen is daar dan ook een zeer populaire activiteit.

Maar het blijft niet bij jagen, zo moeten we volgens geruchten ook oppassen voor orkanen. In GTA 5 waren natuurlijk wel de typische weertypes, maar zeker in Amerika maakt de afwezigheid van natuurrampen het een beetje onrealistisch. Daarom wordt nu verwacht dat ze bij Rockstar Games meer calamiteiten aan de wereld zullen toevoegen. Hierbij kun je denken aan orkanen. Die zullen mogelijk een grote uitdaging zijn voor de hoofdpersoon omdat die de structuren in het spel kunnen aantasten.

Benieuwd naar meer informatie, geruchten en specificaties? Lees dan alles over GTA 6.