Maar niet getreurd, want GTA 6 is in de maak. We hebben alle informatie die tot dusver bekend is op een rij gezet voor jullie. Voorlopig zijn dit allemaal geruchten dus neem het wel met een korreltje (en soms een vrachtlading) zout.

De releasedatum van GTA 6

Hier is nog weinig over bekend. Het enige substantiële wat bekend is gemaakt is een post op Reddit. Hierin verklaart iemand die zegt bij Rockstar te werken dat GTA 6 op zijn laatst eind 2021 of 2022 uit zou komen. Overduidelijk een leugen dus want we hebben nog helemaal niks van Rockstar gehoord. Wat wel duidelijk lijkt is dat GTA 6 vanaf 2016 (!) in productie is gegaan. Dit werd toen gedeeld door een anonieme bron aan TechRadar.

Een journalist, werkzaam voor het betrouwbare Bloomberg, Jason Schreier, gaf in 2020 ook aan dat een nieuwe deel van Grand Theft Auto in de eerste fase van ontwikkeling is. Door de vele beperkingen dit jaar is er roet in het eten gegooid en zal het nog lang duren voordat we GTA 6 kunnen verwachten. Deze Jason Schreier vertelde ook dat iedereen moet verwachten dat “alles veel later uitkomt dan je denkt”. In een inmiddels alweer verwijderde tweet zegt hij dat het zelfs veel later dan 2023 wordt. Ook Rockstar insider @Yann2295 bevestigt deze vermoedens:

De geruchten over GTA 6

1. GTA 6 zal een vrouwelijke hoofdrolspeelster bevatten

Dan Houser van Rockstar vertelde in 2013 al tijdens een interview met The Guardian dat hij interesse had om met een vrouwelijke hoofdrolspeelster aan de slag te gaan. “Of we in de toekomst een game met een vrouwelijke protagonist kunnen maken? Natuurlijk! We hebben alleen nog niet de juiste game gevonden, maar het is één van de dingen waar we aan denken.”

En in GTA 6 kan dit misschien eindelijk gaan gebeuren. Na de zwijgzame Claude uit GTA 3, de Tony Montana look-a-like Tommy Vercetti uit GTA: Vice City, hood rat CJ uit GTA San Andreas, de grimmige Oost-Europeaan Niko Bellic en de drie verschillende hoofdpersonages uit GTA 5 zouden we nu eindelijk eens een vrouw aan het werk kunnen zien. Tom Henderson, die het eerder bij het juiste eind had met informatie over Call of Duty, bevestigt dit gerucht.

2. GTA 6 zal zich afspelen in Miami/Vice City en/of New York

Er zoemen geruchten dat GTA 6 in Miami zal afspelen. De voormalige president van Rockstar North vertelde dat eerder al in een interview met Digital Trends dat het altijd een mogelijkheid is om met GTA aan de slag te gaan. Ook in de post op Reddit wordt hierover gesproken. Volgens deze persoon zou ook Liberty City (New York) speelbaar zijn. De twee steden zouden aan elkaar verbonden worden via een moerassig gebied gevuld met kleinere steden.

GTA 6

3. GTA 6 zal zich afspelen in zowel de Verenigde Staten als Zuid-Amerika

Als vervolg op de geruchten dat GTA 6 zich in Vice City gaat afspelen, rijzen er ook vermoedens dat het in Zuid-Amerika zal afspelen. De game zal dan waarschijnlijk inspelen op de handel in drugs tussen landen als Colombia en Miami.

4. Het spel zal zich afspelen in verschillende tijdperken

In de eerder aangehaalde Reddit post van een (naar zijn zeggen) werknemer van Rockstar werd ook beweerd dat het spel zich in verschillende tijdperken zal afspelen. Zo zou het grootste gedeelte plaatsvinden in de jaren 70 en 80, maar sommige aspecten juist in de 21ste eeuw. Het zou kunnen dat bijvoorbeeld alleen de online modus dan plaatsvindt. Daarentegen zegt de man die verantwoordelijk was voor het gerucht van een vrouwelijke hoofdrolspeelster juist dat dit niet het geval is.

5. Mogelijk exclusief op de Playstation?

Nadat Microsoft, Bethesda heeft overgenomen en de exclusieve rechten op games zoals het vervolg op Skyrim heeft bemachtigd, moet Sony een slag terugslaan. Wat zou er dan beter zijn dan GTA 6 exclusief op de Playstation 5 te hebben? Het lijkt daarom een optie dat Sony grof geld gaat uitgeven om een exclusieve deal met Rockstar te maken.

6. GTA online bevat een teaser naar GTA 6?

Dat mensen ondertussen wanhopig worden naar de eerste nieuwtjes over GTA 6 blijkt wel uit dit verhaal. Een gamer heeft namelijk een weg gevonden die met wat fantasie op een Romeinse 6 (VI) lijkt. De reacties op de twitter nemen het gelukkig allemaal niet zo serieus.

Wat weten we nou écht over de nieuwe GTA 6?

Voor iedereen die vol verwachting op dit artikel geklikt heeft moeten we uiteindelijk toch concluderen dat het nogal tegenvalt wat er bekend is over GTA. Het is duidelijk dat er een nieuwe versie aan zit te komen en men eraan het werken is, maar hoe lang dat dan is en welke personages, steden en tijdperk dat zal zijn is nog veel discussie over. Desondanks hopen we jullie vermaakt te hebben met al deze geruchten waarvan er toch zeker een aantal waar moeten zijn. In de tussentijd nog een beetje vermaken met GTA 5, maar is het nog een beetje lastig? Neem dan een klein kijkje bij deze cheat codes.