De nadelen van dunne haren bij mannen

Het kan een voordeel zijn dat je dunner haar hebt, want het weegt ook veel minder waardoor het veel beter in model blijft zitten. Toch vinden veel mannen het vervelend als ze dun haar hebben of krijgen. Niet alleen omdat je dan eventuele kale plekken niet meer kan bedekken, maar ook omdat je soms echt ziet dat je haren dunner zijn. Met een aantal handige tips oogt je kapsel al snel voller en verzorgder.

dun haar man zwart wit

Hoe verzorg je dun haar?

Het begint en eindigt allemaal bij het wassen van je haren. Zorg dat je een shampoo koopt die je haar meer laat hydrateren. Dat doe je door niet té veel shampoo in je haar te smeren en door shampoo te kopen waar geen agressieve ingrediënten in zitten. Zo is bijvoorbeeld shampoo met Aloë Vera een goede optie, aangezien de plant het haar voorziet van vitamines en natuurlijke oliën.

Daarnaast is conditioner een belangrijk onderdeel van de haarverzorging. Zorg dat je niet al te goedkope conditioner koopt, aangezien daar vaak veel te veel vetten en oliën in worden gedaan. Het is wel een goed plan om conditioner te gebruiken. Het zorgt er namelijk voor dat je haarzakje niet meer openstaat en het dus ook niet kan beschadigen.

Hoe breng je dun haar in model?

Een pre-styling product is een dikke aanrader. Denk daarbij aan een sea salt spray, of een grooming spray. Zorg wel altijd dat je een kiest die je vóór het föhnen kan aanbrengen. Daarmee voorkom je dat je de dunne haren verbrandt met de hitte van de föhn. De pre-styling zorgt er ook voor dat je haar de hele dag in het geföhnde model zit.

Gel is een no-go voor als je dun haar hebt. Met gel gaan alle haren namelijk aan elkaar plakken, waardoor het lijkt alsof je nog minder haar hebt dan dat je daadwerkelijk hebt. Kies voor de styling van je haar altijd voor een product op basis van klei, of iets anders met weinig olie.

dun haar stijlen

Welke producten gebruik je bij dun haar?

Ja, je kan haarspray gebruiken. Alleen zorg er wel voor dat je niet té dicht bij je haren sprayt en dat je niet te veel gebruikt. Hiermee blijven de haren (net zoals bij gel) aan elkaar plakken en krijg je een heel lelijke look. Dus spray minimaal 20 centimeter van je haar af en gebruik maar een kleine hoeveelheid.

Tot slot: haarproducten zijn een flinke investering, maar wel een goede investering. Je zorgt ervoor dat je haar veel meer gevoed wordt en daardoor dus ook een stuk gezonder is/oogt. Vooral bij dun haar is dit erg belangrijk.