Van stofzuiger verkoper naar eigen talkshow

Misschien wel een van de grootste vrouwelijke programma-hosts ter wereld. De Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres is al tijden niet meer van je beeldscherm te missen. Hoewel de 63-jarige Ellen in haar jeugd nog geen toekomstplan wist uit te stippelen en haar baantjes van stofzuiger verkoper tot werken op een advocatenbureau uiteenliepen, wist ze na een enige tijd toch haar passie te vinden in de entertainmentwereld. DeGeneres waagde een poging als stand-upcomedian, met succes. Ze verscheen steeds vaker op televisie in onder andere de programma’s Sitcom, Laurie Hill en Mad About You. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ellen DeGeneres (@theellenshow)

Hoewel het succes leek te stijgen en velen positief reageerden op haar coming-out, leek ze na enige tijd even een stapje achteruit te zetten in haar carrière. In 2003 maakte DeGeneres weer een comeback met de Ellen Show als praatprogramma, waarmee ze alleen al voor het eerste seizoen 11 Daytime Emmy Awards nominaties ontving. Het programma werd een gigantisch succes, waarin Ellen wereldberoemde gasten als Justin Bieber, Bruno Mars, Miley Cyrus en Selena Gomez uitnodigde.

Het salaris en vermogen van Ellen DeGeneres

Dat de Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres behoort tot een van de bestbetaalde televisie-hosts ter wereld, daar is geen twijfel over mogelijk. DeGeneres zou een mooie tweede plek in de 2017-2018 Forbes lijst hebben bemachtigd met een inkomen van 87,5 miljoen euro per jaar. Dit bedrag zal in Ellen haar geval gaan over het presenteren van de Ellen Show, verdiensten van onder andere campagnes en overige televisieklussen zoals Finding Dory, Finding Nemo en Doctor Dolittle. Hoewel de 63-jarige blondine voornamelijk online te zien is, investeert ze ook in vastgoed. Het verkopen van ultraluxe miljoenenvilla’s levert DeGeneres en haar vriendin heel wat euro’s op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ellen DeGeneres (@theellenshow)

Hoe ze afgelopen zomer een villa van 34 miljoen euro met 9 miljoen euro winst wist te verkopen en afgelopen november hun woning van 27 miljoen op Bali verkocht, was onlangs haar luxe villa gelegen in de heuvels van Beverly Hills aan de beurt. Ze verkocht het landgoed met zo’n 5 miljoen euro winst. Je kan dus wel stellen dat de miljoenen haar om de oren vliegen. Met een geschat 2019 vermogen van ruim 411 miljoen euro, lijkt de talkshow-host zich niet druk te hoeven maken over haar financiën.

Benieuwd naar het salaris van een van Nederlands grootste ondernemers? Lees dan ook over het salaris en vermogen van televisiepresentator en makelaar Harry Mens.