De carrière van de makelaar en televisiebekendheid

Makelaar en televisiebekendheid Harry Mens groeide in een rooms-katholiek gezin op in Lisse. Hoe zijn vader op jonge leeftijd overleed, moest Mens de rol als gezinshoofd al vroeg op zich nemen. De 75-jarige Mens heeft inmiddels een succesvol makelaarskantoor weten te vestigen in Lisse en bemiddelt vooral vastgoed en exclusieve woonobjecten in de hogere prijzenklasse. Naast te beschikken over de genen van een échte ondernemer bracht Mens in 1997 een autobiografie uit en ontving hij bekende gasten als Pim Fortuyn in zijn programma. Hoe de miljonair heel wat mislukte huwelijken achter de rug heeft, wist hij wel te slagen in zijn carrière.

 

Hoewel Harry Mens weinig vrij lijkt te willen geven over zijn verdiende salaris, gaf hij in een interview met De ondernemer aan meer te verdienen dan het salaris van DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk. Harry zou naar verluidt voor het programma Business Class meer dan 500.000 duizend euro per jaar verdienen. Dat is nog eens lekker cashen op je oude dag.

Het salaris draagt flink bij aan het vermogen Harry Mens

‘Jullie kunnen mijn cijfers nooit analyseren, want ik laat de winst vallen waar ik ‘m hebben wil’, aldus Mens in een interview met Quote. De beste man beschikt over een aantal bv’s, waaronder Exploitatiemaatschappij Seaside. Mens zal hier naar verluidt 2 miljoen eigen vermogen in hebben zitten. In Eastside Investments, waaronder de bv van Mens’ tv-programma Business Class valt, zit een eigen vermogen van zo’n 1 miljoen euro, met een pensioenvoorziening van 3,4 miljoen euro. Hoe er in Mens Real Estate Services een ton lijkt te zitten en in bv Mens Beheer zo’n 221.000 euro, beschikt de succesvolle makelaar over zon 5 miljoen euro.

Vraag jij jezelf af hoe andere bekendheden zichzelf een goed verloofde boterham kunnen veroorloven? Lees dan ook over het salaris en vermogen van Nederlandse zanger Jan Smit.