Relatie in quarantaine: hoe leef je samen met je partner?

Deze dingen moet je dus vooral niet doen als je samen in quarantaine zit. Succes!

1. Continu op elkaars lip zitten

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan in een groot huis dan in een klein appartement, maar probeer niet de hele dag in dezelfde kamer te zitten. We garanderen je: uiteindelijk zal het je relatie niet helpen. Kleine irritaties worden groot, door het constant binnen zitten en voor je het weet vliegen jullie elkaar in de haren. Probeer bijvoorbeeld als je aan het werk bent in verschillende kamers te gaan zitten, net zoals dat jullie elkaar ook niet zin in het normale levensritme. Kruip na werktijd lekker samen op de bank, want ook nu tijdens quarantaine moet je tijd voor elkaar blijven maken (zie tip 3).

2. Je rotzooi laten liggen

Ruziën jullie sowieso al geregeld over vieze vaat in de wasbak of vieze was op de vloer? Jullie zijn niet de enige. De meeste ruzies tussen man en vrouw gaan over onzuiverheden in huis. Wij raden je echter tijdens de quarantaine vooral aan je rotzooi op te ruimen, zeker omdat het sneller opstapelt dan je door hebt. En door een keertje uit jezelf op te ruimen, houd je je vriendin tevreden.

opruimen relatieadvies

3. Niks meer doen aan je uiterlijk

Een grote valkuil in iedere relatie is het stoppen met je best doen voor elkaar, al helemaal als je in quarantaine zit. Dus: kleed je fatsoenlijk aan, doe je haar, scheer je quarantainebaard en poets je tanden. Zorg dat je er een beetje goed uitziet voor haar. Scoor je liever bonuspunten? Organiseer een keer een leuke thuis-date. Check deze 10 creatieve ideeën voor een thuisdate. Gegarandeerd dat ze helemaal om zal zijn.

4. Dezelfde routine in bed

Als die date haar goed bevalt, komt er misschien nog wel een nachtelijk vervolg achteraan. Zorg wel dat je een beetje afwisselt. Omdat je (waarschijnlijk) vaker seks hebt als je constant bij elkaar bent, kan het zijn dat dezelfde routine een beetje saai wordt. Heb je juist minder seks? Dat kan ook weer door diezelfde routine komen. Spice it up! Probeer een nieuw standje uit of werk juist met tantra aan je emotionele band tijdens seks. Nu is de perfecte tijd.

seksleven quarantaine

5. Blijf in contact met vrienden en familie

Of je nou op afstand Zoom-borrels houdt of samen de Warzone ingaat, tijd maken voor je vrienden en familie is mega belangrijk in deze tijden. Plan dus ook tijd in voor hen en moedig je vriendin aan hetzelfde te doen. Je kan nou eenmaal niet alles altijd samendoen. Je hebt ook andere contacten nodig.

Nog meer quarantainetips nodig? Zo kun je net zo productief zijn thuis als op de werkvloer.