Waarom zou je het uitmaken met iemand?

Twijfel je al een tijd over je relatie en wil je er eigenlijk een punt achter zetten? De onderstaande redenen laten zien waarom het soms beter is om het uit te maken.

1. Vreemdgaan

Of jij of je partner nu ontrouw zijn geweest, het feit alleen al dat er een derde partij bij betrokken is, kan genoeg zijn om te besluiten uit elkaar te gaan. Als je tekens van vreemdgaan herkent en je het niet over je hart kunt verkrijgen om hem of haar te vergeven, dan kan dit reden genoeg zijn om het uit te maken met iemand.

2. Mishandeling

Niemand zou ooit moeten worden blootgesteld aan misbruik van welke soort dan ook, vooral niet als dat gebeurt door een persoon van wie je dacht dat je hun kon vertrouwen. Dit is zonder twijfel een heel goede reden om de relatie te verlaten en op zoek te gaan naar iemand die wel echt om je welzijn geeft.

3. Je denkt aan hoeveel beter het zou zijn zonder je partner

Er zullen zeker tijden zijn in je relatie dat je zou willen dat je single was. Single zijn heeft natuurlijk ook voordelen. Dit is helemaal prima en heel normaal, vooral als je door een moeilijke periode in je leven gaat.

Maar als je constant denkt dat je leven veel beter zou zijn geweest zonder je huidige partner, dan zou dit alleen maar leiden tot minachting en spijt. Als je echt denkt dat het leven veel beter zou zijn zonder je partner, maak het dan uit en ontdek het voor jezelf.

waarom uitmaken relatie

4. Te vaak ruzie

Stelletjes kunnen ruzie maken over de kleinste dingen en het in een handomdraai weer goedmaken. Maar als jullie ruzies altijd zo escaleren dat het een groot deel van jullie relatie in beslag neemt, dan zijn jullie minder verliefd en meer in oorlog.

5. Je bent alleen in een relatie om niet single te zijn

Is single zijn nou echt zo slecht? Je was single voordat je begon met daten, en toen ging het goed, toch?

Een relatie moet het beste in twee mensen naar boven brengen, zodat ze samen aan een toekomst kunnen werken. Maar als je alleen in de relatie bent om iemand te hebben om mee naar bed te gaan of iemand te hebben die voor je te zorgt, dan kan je relatie gewoon gedoemd zijn om te mislukken.

6. Je bent de enige die moeite doet voor de relatie

Ben je het zat om altijd degene te zijn die moeite doet om je relatie te laten werken? Soms doen mensen onevenredig veel moeite om een relatie te laten werken, maar is het dat echt waard? Als je zoveel werk in je relatie steekt en je partner doet geen moeite om iets terug te doen, dan kan dit een goede reden zijn om te vertrekken.

relatie veel ruzie uitmaken

7. Je kan geen toekomst met ze zien

Vaak zijn het aantrekkingskracht en verliefdheid die mensen verblinden en hen ervan weerhouden in te zien dat hun relatie gedoemd is te mislukken. Bijvoorbeeld, twee mensen kunnen hals over kop verliefd zijn, maar de één wil dit en de ander wil wat anders. Als je in zo’n relatie zit, kan het moeilijk zijn om je partner op andere gedachten te brengen. Als je denkt dat je daar niet klaar voor bent, maak het dan uit en ga verder.

8. Het constant aan iemand anders denken

Denk je constant aan iemand anders? Ben je romantisch geïnteresseerd in een ander persoon? Fantaseer je over het samenzijn met die andere persoon? Als dat het geval is, doe je partner dan een plezier door er een punt achter te zetten voordat je een relatie met iemand anders aangaat.

9. Het gevoel dat je elkaar alleen maar naar beneden haalt

Evalueer je relatie en je levensstijl keuzes. Als je levensstijl lijdt door een persoon in je leven, is het tijd om het te eindigen en wat anders gaan zoeken.

10. Als je geen reden hebt om te blijven is het een goede reden om te gaan

Als je jezelf geen reden kunt geven om te blijven of verder te werken aan je relatie, dan is dat reden genoeg om het met iemand beëindigen.

Ben jij niet zo gelukkig in je relatie? Lees dan de tekenen van een slechte relatie om te bepalen of het wel de juiste persoon is. Herken je veel van deze punten en kan jij je vinden in veel van de bovenstaande redenen om het uit te maken? Dan weet je genoeg.