11 november is Singles Day

Elk jaar vieren de vrijgezellen van onze planeet dat ze geen relatie hebben. Dat klinkt best gek, vooral wanneer je bedenkt dat vrijgezel zijn best eenzaam is af en toe. Gelukkig is dat niet altijd zo en zitten er ook heel veel voordelen aan het leven als single man.

En geloof ons, over deze dingen had je misschien nog nooit nagedacht, maar zijn verdomd fijn aan het vrijgezel zijn.

vrijgezel

10 Voordelen van vrijgezel zijn

We hebben tien onverwachte voordelen van het single leven voor je op een rijtje gezet, zodat je extra kan genieten van deze dag.

1. Je kent jezelf beter als je vrijgezel bent

Uit onderzoek is gebleken dat je jezelf beter kent wanneer je vrijgezel bent. Waarom? Omdat je veel meer alleen bent en geen intensief contact hebt met je partner. Dat resulteert in het feit dat je veel meer kan nadenken over je eigen gedrag en gedachtes. Daardoor ben je veel meer zelfbewust als je vrijgezel bent.

2. Je bent gezonder

Een ander onderzoek toont weer aan dat het aantal hartaandoeningen het laagst is bij mannen die nooit getrouwd zijn geweest. Ook worden deze mannen minder snel dik. Niet gek, aangezien je niet fit hoeft te blijven omdat je al een partner hebt en je je daar comfortabel bij voelt, of je nu een kilo lichter of zwaarder bent.

3. Je bent gelukkiger

Singles blijken veel meer psychologische ontwikkelingen door te maken dan iemand die in een relatie zit. Daardoor zijn ze veel sneller mentaal ontwikkeld dan iemand die constant in een relatie zit. Zo nemen ze ook langer de tijd voor hun werk en waarderen ze dat meer. Ook hebben ze een betere band met hun ouders. ”Singles zijn meer carrièregericht en staan meer open voor nieuwe ervaringen zowel op het gebied van werk evenals in hun privéleven.”

gelukkiger

4. Minder te doen in het huishouden

Wanneer je alleen bent in een huis, is de kans ook veel kleiner dat het een bende wordt. Zo heb je minder huishoudelijke taakjes, zoals de afwas en het opruimen van gebruikte spullen. Ook heb je een stuk minder was wanneer er geen vrouw in het huis rondloopt. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de haren die ze overal laten slingeren.

Aan de andere kant moeten we natuurlijk ook toegeven dat je bepaalde huishoudelijke taken kan delen, waardoor sommige aspecten verlicht worden. Maar dan moet dat wel écht gebeuren, anders gaat het alsnog mis.

5. Betere vriendschappen

Door een relatie heb je veel minder tijd om met je vrienden door te brengen. Dus wanneer je vrijgezel bent is de kans op een hechtere band met je vrienden ook een stuk groter. En je hebt meer tijd om nieuwe mensen te leren kennen dus zal je vriendengroep ook een stuk groter zijn dan wanneer je in een relatie zit.

6. Je slaapt beter

Uit onderzoek is gebleken dat mannen met een partner veel minder lekker slapen dan mannen die vrijgezel zijn. Niet gek natuurlijk, want zonder partner kan je lekker breed in bed gaan liggen én wordt er niet steeds een deken van je afgepakt. Daarnaast is het in de zomer veel minder snel warm dan wanneer je alleen ligt. Dus koester jij je nachtrust? Check dan even de 10 irritaties van het samen slapen met een vriendin.

vrijgezel beter slapen

7. Je staat er vrijgezel financieel beter voor

21% van de vrijgezellen heeft een schuld, terwijl dat bij mannen in een relatie rond de 27% ligt, moeten we een onderzoek uit 2001 geloven. Het blijkt dus dat mannen die een relatie hebben veel sneller geld uitgeven en daardoor een schuld opbouwen. Natuurlijk niet heel gek, wanneer je af en toe even wilt trakteren of een leuk cadeautje voor je partner wilt kopen.

8. Je hebt minder stress

Mannen in een relatie hebben veel sneller last van stress. Waarschijnlijk deels door de financiële problemen, maar ook zeker door relatieproblemen. Je bespaart jezelf gewoon heel veel ruzie en verdriet wanneer je vrijgezel blijft. Daardoor ben je ook minder snel gevoelig voor een depressie.

Skyfall_02

9. Je hebt minder ruzie

Over ruzie gesproken: mensen die in een relatie zitten hebben veel meer ruzie dan mensen die géén relatie hebben. Maar dat is natuurlijk ook niet gek. Je wilt op een gegeven moment de ruzie en discussie met je partner oplossen, dus dan ga je het maar op andere mensen afreageren. Resultaat? Je zal ook met anderen in je omgeving ruzie krijgen.

10. Je sport meer

De motivatie om te sporten kan in een relatie nog wel eens minder worden. Niet alleen omdat je je comfortabel voelt in je relatie, maar ook omdat je je voor niemand meer hoeft uit te sloven. Want die bloedmooie dame in de sportschool kan sowieso niet meer van jou zijn, want je hebt al een partner thuis.