Het herkennen van de signalen van vreemdgaan

Laten we vooropstellen dat deze signalen niet per definitie betekenen dat jouw wederhelft je ontrouw is. De signalen kunnen van alles betekenen en hebben vaak een onschuldige reden. Mocht je toch twijfelen, dan kan dit liggen aan wantrouwen tegenover jouw partner. Wellicht ben je eerder gekwetst of bevind je je nog in een onzekere periode van je relatie. In dat geval is het fijn om te weten dat je gemakkelijk het vertrouwen in je relatie kan versterken. Mocht je tóch gegronde twijfels hebben over vreemdgaan, dan kan het herkennen van deze signalen je bevestiging geven (of je vermoedens natuurlijk ontkrachten).

Vreemdgaan

1 Je partner heeft veel geheimen

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Openheid is onderdeel van wederzijds vertrouwen. Het contact wat wordt onderhouden met iemand waarmee je partner vreemdgaat, gebeurt vaak via een laptop of mobiel. Wees op je hoede wanneer je partner van de ene op de andere dag nieuwe ontgrendel-codes en wachtwoorden voor sociale media heeft. Een mobiel die opeens overal mee naar toe wordt genomen? Paniek als jij een keer de mobiel in handen hebt? Dit kan allemaal duiden op het vreemdgaan dat kosten wat het kost moet worden verborgen.

2 Minder initiatief voor dingen samen

Een goede, gezonde relatie draait voor een groot deel ook om samen leuke activiteiten ondernemen en lieve dingen voor elkaar doen. Een gebrek aan initiatief kan opvallend zijn. Je partner maakt bijvoorbeeld geen romantische, kleine gebaren meer, of heeft minder interesse in reisplannen of avondjes uit samen. Minder initiatief in de slaapkamer kan ook een signaal zijn. Het kan in deze situaties zijn dat je partner minder interesse toont, omdat er nu een nieuw persoon in de picture is met wie deze dingen tijdens het vreemdgaan worden gedeeld.

3 Vaker van huis voor vage afspraken

Vreemdgaan gebeurt natuurlijk op momenten dat jij er niet bij bent. We staan allemaal wel eens in de file, maar een partner die steevast twee uur later thuiskomt dan normaal kán slechte boel betekenen. Een congres, verjaardag of afspraak met een vriendin kan, als jij je twijfels hebt, opeens verdacht worden. Zeker als er naar deze gelegenheden ook een persoon meegaat, die wordt bestempelt als “gewoon een vriend”.

Nu hoeven deze punten niets te betekenen. Gegronde vermoedens, ook al blijken het alleen vermoedens te zijn, duiden er wel op dat er iets niet goed zit in je relatie. Probeer ook naar jezelf te kijken. Er zijn namelijk ook een paar grote fouten die mannen maken in hun relatie. Probeer helder in de situatie te staan en samen te blijven praten. Zo groeien jullie als stel alleen maar meer naar elkaar toe.