Misleidende psychologische thriller series op Netflix

Psychologische thriller series zijn niet meer van Netflix weg te denken. Menig serie heeft ons al op het puntje van onze stoel doen zitten. De series zitten vaak ingenieus in elkaar, blijven tot het einde spannend en weten ons constant op het verkeerde been te zetten. Deze 5 zijn echte aanraders als je van dit genre houdt.

1. Criminal

De afleveringen van Criminal spelen zich allemaal af in een verhoorkamer. Een detectiveteam heeft slechts beperkt de tijd om een bekentenis aan de verdachten te ontlokken die worden ondervraagd. Waar ligt een lijk verstopt, waar bevindt zich een ontvoerd kind of welke nieuwe informatie houden ze achter? Tot het laatste moment blijft het antwoord op de prangende vragen verborgen. Er zijn Britse, maar ook Duitse, Spaanse en Franse afleveringen gemaakt, elk met een ander team.

IMDb-score: 7.6

 

2. Behind Her Eyes

Behind Her Eyes is één van de nieuwste onder de psychologische thriller series op Netflix. Een jonge vrouw ontmoet een man met wie ze het al gauw wel érg gezellig heeft. Dan blijkt hij haar nieuwe baas te zijn én een vrouw te hebben. Langzamerhand begeeft ze zich steeds meer in het leven van haar baas, onder andere door met de vrouw van haar baas bevriend te raken. Maar alles heeft een prijs…

IMDb-score: 7.2

 

3. The Sinner

Elk seizoen krijgtdetective Harry Ambrose een nieuwe moord voor zijn rekening. Als kijker houden we ons niet bezig met wie de moord heeft gepleegd, maar vooral wat het motief is. In seizoen 1 speelde Jessica Biel de hoofdrol en zij is na het tweede en derde seizoen nog steeds verbonden aan de serie. Seizoen 4 komt binnenkort uit. Check wat we al weten over The Sinner seizoen 4 voor alle informatie over de aankomende afleveringen.

IMDb-score: 7.9

 

4. The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House was een groot succes, maar The Haunting of Bly Manor hoort ook in de rij terecht. In dit deel wordt een jonge nanny ingehuurd om op twee kinderen te letten in een groot landhuis. Ze krijgt al gauw een goede band met de kinderen en het aanwezige personeel, maar dat er duistere krachten aanwezig zijn in het huis, wordt al snel duidelijk. Het verleden kan je soms behoorlijk achterhalen en dat blijkt meer weer uit deze serie.

IMDb-score: 7.4

 

5. Dark

Door velen wordt Dark als één van de beste Netflix series gezien. De serie mag dus niet ontbreken in het overzicht van psychologische thriller series op Netflix. De Duitse show gaat over drie verschillende generaties die op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. Het heden, verleden én de toekomst worden op die manier met elkaar verweven.

IMDb-score: 8.8