De verhaallijn van Peaky Blinders

In de Britse historische dramaserie Peaky Blinders gaat over een criminele bende uit Birmingham en hun activiteiten kort na de Eerste Wereldoorlog. De Peaky Blinders worden elk seizoen een doelwit van criminele rivalen, de politie, bolsjewieken en zelfs de IRA.

 

De hoofdpersoon Thomas Shelby, gespeeld door Cillian Murphy, wil door middel van misdaad hogerop de maatschappelijke ladder komen. Al deze seizoenen zijn geïnspireerd op de verhalen van de familie van schrijver en regisseur Steven Knight, die opgroeide tussen het gajes en de verhalen in Small Heath.

Het plot van Peaky Blinders gaat verder dan de Tweede Wereldoorlog

Wanneer komt Peaky Blinders seizoen 6?

Voor de Peaky Blinders-fans onder ons begon het jaar top. Eindelijk is de trailer van seizoen 6 te zien. Als nieuwjaarscadeau dropte de BBC de eerste officiële trailer van het laatste seizoen van deze serie. De fans zijn benieuwd naar de releasedatum van dit allerlaatste seizoen en de Peaky Blinders-film die verwacht wordt. Deze moet helaas nog even op zich laten wachten.

De regisseur Anthony Byrne heeft al het een en ander losgelaten over dit laatste seizoen. Hij vertelde dat het seizoen met de scene zal beginnen waar seizoen 5 eindigde. We kunnen dus een spetterend begin (en einde) verwachten.

Seizoen 6 van Peaky Blinders zal dit voorjaar in Amerika te zien zijn. Het zal dus niet lang duren voordat we in Nederland van het laatste seizoen kunnen genieten.

 

Steven Knight laat wat los over de verhaallijn

Maker Steven Knight heeft lang volgehouden dat het populaire misdaaddrama van de BBC zou eindigen met de eerste luchtaanval in Birmingham rond 1939. In zijn laatste interview met Empire werd echter onthuld dat die plannen zijn gewijzigd. Het verhaal van Peaky Blinders gaat door tot aan WO II. Dit zorgt voor een heel nieuw hoofdstuk voor de toekomstige film.

“I think of this sixth series as the end of the beginning.” – Steven KNight