Het plot van De Twaalf

De Vlaamse serie De Twaalf krijgt een vervolg. De serie De over twaalf personen die een volksjury vormen bij een gruwelijke misdaadzaak. Er zijn twee moorden gepleegd en schooldirectrice Frie Palmers staat terecht. Zij wordt ervan verdacht haar beste vriendin Brechtje te hebben vermoord, en ook haar dochtertje Roos.

In België is het zo dat een volksjury bestaat uit twaalf personen. Deze twaalf personen gaan over de vonnissen van misdadigers. De zaak van schooldirectie Frie Palmers trekt veel media-aandacht. Het proces heeft daarom veel gevolgen voor het verdere leven van Palmers, maar ook voor de twaalf juryleden.

 

De Twaalf seizoen 2 komt naar Netflix

De Twaalf seizoen 2 draait over een andere misdaad. Hierbij gaat het om de Assepoestermoord. Anton en zijn dochter Julie worden aangeklaagd voor de moord op Marianne. Dit is de vrouw van Anton en de stiefmoeder van Julie.

Julie geeft toe haar stiefmoeder te hebben vermoord, maar wel alleen gehandeld te hebben. Dit gelooft men niet, want ze denken dat ze dit alleen zegt om haar vader te beschermen. Het is bekendgemaakt dat Frie Palmers zal terugkeren in de serie. De releasedatum van De Twaalf seizoen 2 is nog niet bekend.

 

De Twaalf krijgt een 7,5 score van IMDb.

Bekijk de nieuwe films en series op Netflix van week #3.