The word is out: Peaky Blinders seizoen 5 komt eraan, maar ook nog eens sneller dan je denkt. Peaky Blinders seizoen vijf beschikt over een cast die beter is dan ooit tevoren. Het nieuwe seizoen speelt zich af in de jaren dertig. Hier kwam het fascisme op in Engeland en kregen ze te maken met de grootste economische depressie van de twintigste eeuw. Dit belooft dus weer een seizoen te worden waar je ‘u’ tegen zegt.

Wat gebeurde er in Peaky Blinders seizoen 4?

Na het verraad van eigen familie ontvangt ‘Tommy’ Shelby een waarschuwing dat er een hoop nieuwe bedreigingen plaatsvinden. Hierdoor komt Tommy weer terug in zijn oude element als echte ‘straatvechter’. Ook om zijn plek hoog in de criminele lijsten te behouden heeft hij namelijk geen keus. Je merkt in dit seizoen dat hij steeds verder terugvalt in zijn oude gewoontes. Dit maakt hem agressiever en directer. Tommy denkt een hoop te kunnen oplossen met seks. Mannen, we moeten ondertussen wel beter weten; dit is niet altijd de oplossing.

Tommy raakt nu echt aan de stok met Luca Changretta. Deze man van Italiaans-Amerikaanse achtergrond runt de Changretta maffia. De Shelby’s en Changretta liggen elkaar niet heel lekker. Omdat de Shelby’s de broer en vader van Luca hebben vermoord, is hij uit op wraak. In seizoen 4 komt hij aan in Birmingham. Door de familie van de Blinders te bedreigen probeert hij bij Tommy te komen om hem om te leggen.

Seizoen 4 eindigt in een gevecht tussen Tommy en Luca, waarna Arthur een eind maakt aan de strijd tussen de leiders. Tommy heeft nu een vrije weg om zich op te werken en lid van het parlement te worden. Dit is een enorme stap voor Tommy en zijn familie. Om je geheugen even op te frissen, check hier de trailer:

Peaky Blinders seizoen 5

De opnames van het nieuwe seizoen zijn begonnen en wij hebben er zin in. Zoals eerder vermeld, komt Peaky Blinders seizoen 5 met een verse cast. Brit Sam Clafin is de eerste nieuwe acteur waardoor wij op het puntje van onze stoelen gaan zitten. Deze acteur was onder andere al te zien in The Pirates of the Caribbean en The Hunger Games. De volgende ster in het rijtje is actrice Katie Dickie. Zij staat bij velen bekend als Lysa Arynn uit Game of Thrones. Een hitserie die onlangs met de trailer van seizoen 8 uitkwam.

Peaky Blinders seizoen 5 MAN MAN

Release seizoen 5

Het is voor de fans nog even afwachten wanneer de release van seizoen 5 op Netflix tevoorschijn gaat komen. Wanneer het zover is, krijg je het uiteraard van ons te horen. Om je alvast voor te bereiden op de nieuwe Peaky Blinders seizoen 5, kan jij alvast een outfit scoren om de Thomas Shelby look te rocken.