Peaky Blinders seizoen 6 wordt het laatste seizoen

In Peaky Blinders volgen we het verhaal van Thomas Shelby (Cillian Murphy) en zijn beruchte familie die zich naar boven werken. Dit alles gebeurt in het sfeertje van de arbeidersklasse na de Eerste Wereldoorlog in Birmingham. BBC heeft inmiddels bevestigd dat de serie zal eindigen. Ook kondigden ze aan dat het productie hervat heeft in Engeland onder strikte richtlijnen.

Het is best een verrassing dat het zesde seizoen het laatste seizoen zal worden. In 2019 zei Knight namelijk nog dat er een zevende seizoen zou komen. Door de pandemie is er echter besloten om met het zesde seizoen te eindigen. Waarschijnlijk zullen we dit seizoen gaan zien aan het einde van 2021 of misschien zelfs 2022.

films

De serie gaat verder in een andere vorm

Het is nog niet duidelijk wat er precies met Peaky Blinders gaat gebeuren na het laatste seizoen, maar hoogstwaarschijnlijk denkt men aan een nieuwe film of een spin-off show. Producer Caryn Mandabach zei erover “Samen met onze geweldige partners van BBC en Netflix hebben we zorgvuldig gewerkt om ‘Peaky’ te produceren. De veiligheid van onze acteurs en crew is onze hoogste prioriteit. We willen alle Peaky Blinders fans bedanken die onvoorwaardelijk geduldig en ondersteunend zijn gebleven. Steve’s zijn scripts zijn ongelofelijk goed en vormen het einde van een episch verhaal dat het publiek aan het scherm gekluisterd heeft sinds het begin 2013, maar de wereld van ‘Peaky Blinders’ zal zeker voortleven.’

Wil je trouwens weten hoe het is afgelopen met de echte Peaky Blinders? Check dan het verhaal over het echte leven van de bende. Alvast een voorproefje krijgen van de eerste aflevering van het zesde seizoen? Dan mag je de insights van aflevering 1 zeker niet missen.