Peaky Blinders in real-life

De Peaky Blinders hebben écht bestaan, dus een deel van het verhaal in de serie is waargebeurd. Een deel maar? Ja, want er is door de makers van de serie heel wat bij bedacht om het verhaal spannender, langer en interessanter te maken.

Voor het echte verhaal gaan we niet naar 1920 waar de serie begint, maar naar het jaar 1890. Toen bestormden ze de Birminghamse straten, waar ze het niet alleen lieten bij overvallen, maar ook het gevecht aangingen met de politie. Het was in die tijd zo’n beruchte bende dat ze vaker de krant haalden dan de andere bendes die in die tijd actief waren.

peaky blinders echt gebeurd

Het échte verhaal van de Peaky Blinders

In de serie gaat het ook veel over de afpersingen, diefstallen en illegale weddenschappen van de bende. Ook het uiterlijk is gebaseerd op foto’s uit die tijd. Zo zijn de flatcaps ook echt gedragen door de bende én zijn uiterlijke kenmerken van de acteurs te herleiden naar de uiterlijke kenmerken van de échte leden. Er is geen bewijs dat Tommy Shelby samen met zijn familieleden de bende leidden. Dus dat verhaal is weer een fabel. Waar de serie beloofd heeft om nog twee seizoenen te vullen met spanning en sensatie, zijn de echte Peaky Blinders al heel lang niet meer in beeld. Maar hoe is het afgelopen met de echte Peaky Blinders en waar is de familie van leden nu te vinden?

Peaky-Blinders

Familie gaat vóór

Eerst antwoord op de belangrijkste vraag: hoe is het afgelopen met de leden? Nou, veel minder spannend dan dat we het einde van de serie verwachten. Andere bendes begonnen de straten te domineren en de straffen voor het betrokkenheid bij bendes werden steeds hoger. Veel leden besloten om Peaky Blinders te verlaten, maar er kwamen ook steeds minder bendeleden bij aangezien de politie steeds heftiger te werk ging.

De leden van de bende waren soms veel jonger dat ze te zien zijn in de serie. Sommige moesten de middelbare school nog afmaken en wilden dus niet dat hun loopbaan daar werd verstoord door de politie omdat ze bij de Peaky Blinders zaten. Daarnaast vertrokken veel leden in 1920 naar het plattenland, omdat ze hun kinderen niet wilden vertellen dat ze bij Peaky Blinders zaten. De bende viel dus langzamerhand uit elkaar totdat er niemand meer bij zat. De bende is gewoon verdwenen.