De mooiste Nederlandse modellen

De Nederlandse modellen doen het ook internationaal ook goed en zijn ruim vertegenwoordigd. Hier ontleden we de 10 mooiste modellen uit ons lage land. Een lastige klus aangezien er gewoon zoveel rondloopt, maar hieronder is een waardige poging.

1. Doutzen Kroes

Oh Doutzen, het vlaggenschip van de Hollandse schoonheid. Met afstand het bekendste model uit ons koude kikkerlandje. De Friezin heeft een indrukwekkende carrière op weten te bouwen en liep shows talloze shows voor wereldmerk na wereldmerk – en heeft ook wat acteerklussen in haar portfolio staan. Dit werpt vruchten af, vooral kijkend naar het inkomen van Doutzen Kroes. Ze verdeelt haar tijd tussen New York en Nederland, toch wil haar zoontje Phyllon – die ze heeft met DJ Sunnery James – laten opgroeien in Nederland, maar dankzij haar werk zit ze veel in het buitenland.

2. Kim Feenstra

Internationaal misschien iets minder bekend, maar dat maakt haar er zeker niet minder mooi op. Voor velen herkenbaar door haar stemgeluid (wat komt doordat ze slechthorend is aan beide oren, door een ongeluk), maar qua looks kunnen we allemaal instemmen dat ze een waanzinnig knappe vrouw is. Om maar even te terug te denken aan haar shoot met Geraldine Kemper.

3. Romee Strijd

Nog een internationale knaller. Romee Strijd werd op haar veertiende benaderd door een scout, maar sloeg zijn aanbod af omdat ze een andere carrière wilde nastreven. Later besloot ze toch een poging in modellenwerk te wagen – en met succes. In 2011 tekende Strijd bij bureau DNA Model Management. Ze ging de catwalk op voor talloze merken, stond op de cover van mega magazines en is een troste Vicoria’s Secret Angel.

View this post on Instagram

Summer days 💗

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

4. Bregje Heinen

Wij zijn al járen fan, alhoewel voor velen haar naam geen belletje zal doen rinkelen. Het meisje uit het Gelderse Borculo heeft verscheidene publicaties in alle hoeken van deze wereld. Ze liep ook mee met een grote hoeveelheid aan shows, waaronder als Vicoria’s Secret Angel en werd ze in 2012 het gezicht van het lingeriemerk van Victoria Secret.

 

5. Rianne Ten Haken

Ten Haken begon als model nadat ze in 2001 op haar 15e levensjaar de met de eerste prijs van de Elite Model Look-wedstrijd naar huis ging. Ze woont in New York en stond onder andere op de cover van zowel de Duitse als de Italiaanse Vogue. Ze is momenteel het gezicht van Armani Exchange. “It ain’t much if it ain’t Dutch”

View this post on Instagram

Buenas noches ✌🏻 @patrickklinc

A post shared by Rianne ten Haken (@riannetenhaken) on

6. Robin Holzken

Deze Arnhemse beauty begon aan haar modellencarrière begonnen nadat ze via Instagram werd opgepikt. Sindsdien is Robin Holzken ontpopt tot een Victoria’s Secret Angel en stond ze als boegbeeld op de voorpagina van menig lingeriemerk.

7. Chelsey Weimar

Ook model Chelsey Weimar begon was er op vroege leeftijd bij. Op haar 12e werd ze al opgemerkt en drie jaar later won ze het progamma The Face. Ze is nu nog maar 22, maar heeft al een een dikke portfolio opgebouwd in de modellenwereld. Ze heeft een relatie met niemand minder dan de zoon van Linda de Mol, een aardig powerkoppel.

8. Joëlle Witschge

Richard Witschge kennen we natuurlijk als oud-voetballer van onder andere Ajax en FC Barcelona. De ex-prof heeft daarnaast ook twee prachtige dochters ter wereld gebracht: Skyler en Joëlle. In 2010 deed ze mee aan Elite Model, maar tevergeefs. Toch ging ze de modellenwereld in, je ziet wel waarom. Samen met haar vader deed Joëlle in 2017 mee aan Expeditie Robinson. Ze bleef niet ver weg uit de wereld van haar vader en heeft een relatie met voetballer Dave Bulthuis.

View this post on Instagram

🕊

A post shared by Joëlle Bulthuis-Witschge 🦋 (@joellewitschge) on

9. Sharon Pieksma

Ze werd gekroond tot Miss Nederland in 2019 en kan ook nog eens plaatjes draaien. Klinkt als een heerlijke combo, en dat is het ook. De Rotterdamse gaat ook al jaren mee als model. Als je één blik werpt op haar blonde lokken, fantastische lichaam en kristalblauwe ogen begrijp je al gauw waarom.

View this post on Instagram

Beach day 🌞 by @jaspersuyk

A post shared by Sharon Pieksma (@sherpieksma) on

10. Jessie Jazz Vuijk

And last but not least in het lijstje van de mooiste Nederlandse modellen, Jessie Jazz Vuijk. Op haar 17e stuitte ze op de modelwereld en is daar nog altijd vaste prik. Ze is te zien in verschillende TV-programma’s (en YouTube), vertegenwoordigde Nederland tijdens de Miss World-verkiezing en werd in 2019 de winnares van de FHM500-verkiezing. Kaj Gorgels, jij geluksvogel.

View this post on Instagram

JJ🙋🏼‍♀️

A post shared by Jessie Jazz Vuijk (@jessiejazzvuijk) on