1. Het plot van Lupin

Eén van de belangrijkste aspecten van een serie is natuurlijk de verhaallijn. Daarmee zit het in Lupin wel goed. De serie gaat over Assane Diop. Hij kreeg ooit een boek van zijn vader, over een gentleman-dief. Assane raakt geïnspireerd door de gentleman-dief (genaamd Arsène Lupin, vandaar de titel van de serie). Hij besluit wraak te nemen op de rijke familie die zijn vader 25 jaar geleden onterecht beschuldigde van een diefstal. Zijn wraak en de diefstallen die hij pleegt vormen de rode draad van de serie.

2. De taal

Lupin is een Franse serie. Hiermee bewijst Netflix wederom dat er echt niet alleen Amerikaanse films en titels zijn die de moeite waard zijn. La Casa de Papel is natuurlijk een Spaanse topper en er zijn ook veel Scandinavische series te vinden op Netflix. Wil jij werken aan je Frans, of ben je gewoon benieuwd naar hoe Frankrijk series vormgeeft, dan is de serie ook een goeie aanrader.

Lupin

3. Omar Sy speelt hoofdpersoon in Lupin

De rol van Assane wordt gespeeld door niemand minder dan Omar Sy. Hij speelde eerder in films zoals Transformers: The Last Knight en Jurrasic World. Zijn bekendste film was echter natuurlijk Intouchables. Met die film zette hij zich meteen internationaal neer als veelbelovende acteur.

4. Humor

Omar Sy is een veelzijdige acteur. Dat betekent onder andere dat hij serieuze rollen kan spelen, maar ook moeiteloos humor in zijn rol kan stoppen. De kapriolen die hij moet uithalen om zijn diefstallen succesvol te laten verlopen, zullen ongetwijfeld een lach op je gezicht toveren. En dat terwijl Lupin niet alleen een komedieserie is.

5. De genres

De serie zit vol met humor, maar is niet alleen een komedieshow. Er is sprake van actie, maar er is ook ruimte voor een wat serieuzere toon. Met andere woorden: Lupin is een serie waarin van elk genre wel het nodige is verwerkt.

Welk genre jij nou ook het liefste kijkt: van deze serie kun je op aan. Het eerste seizoen heeft een 7.8 als IMDb-score en is nu te zien op Netflix.