Deze nieuwe serie staat binnenkort op Netflix

Lupin is een charmante inbreker (gebaseerd op de boeken van Maurice Leblanc) die zijn talenten graag inzet om gestolen sieraden van vrouwen terug te vinden. Voor deze heldendaden zet hij veel op het spel: een schietpartij in een museum, bijna van het balkon worden gegooid en handjes schudden met mensen om ze later tegen hem te gebruiken. Maar dat is het niet het enige.

De crimineel sluipt namelijk het Louvre binnen voor een groot misdrijf. Of hij de grote klus geklaard krijgt in de nieuwe serie, is nog maar de vraag.

Lupin nieuwe serie netflix 2

Arsène Lupin wordt gespeeld door Omar Sy

De acteur is geen onbekende voor het publiek. Eerder speelde Omar Sy namelijk al in verschillende films het hoofdpersonage. In 2012 ontving hij zelfs de César voor beste acteur voor één van zijn rollen. Destijds was dat een hele happening, hij was namelijk de eerste donkere man aan wie de prijs werd uitgereikt. Je kan de acteur kennen van de films X-Men: Days of Future Past, Jurassic World, Inferno en Intouchables. Die laatste film werd zelfs vaker bekroond als grootste doorbraak van het jaar. En daarmee één van de 25 beste films van de afgelopen 25 jaar, volgens IMDb.

Bekijk hieronder de teaser van de Netflix serie, die vanaf januari 2020 op Netflix staat. De precieze datum is nog niet bekend gemaakt: waarschijnlijk doordat de opnames nog niet helemaal afgerond zijn.