Peaky Blinders seizoen 6

Steven Knight, een van de makers en schrijvers van de dramaserie, heeft afgelopen tijd wat informatie gegeven over hoe het vervolg van Peaky Blinders eruit gaat zien. Gelukkig maar, want er zijn behoorlijk veel fans die al een geruime tijd aan het wachten zijn totdat er weer nieuwe en spannende afleveringen van de serie verschijnen op Netflix.

Dus wil je alvast weten wat je in seizoen 6 kan verwachten? Lees dit artikel dan maar goed door, want we geven alvast flink wat informatie weg over hoe de serie zich zal voortzetten op de streamingdienst.

peaky blinders

Wat gebeurt er in het nieuwe seizoen van Peaky Blinders?

Knight wil de serie sowieso laten doorlopen tot aan de start van de Tweede Wereldoorlog. Dat was vanaf seizoen 1 eigenlijk altijd al het plan, vertelde hij in een interview: “Dan is het verhaal over een familie in de periode tussen de twee wereldoorlogen compleet.” De makers van de serie willen deze periode in twee seizoenen afsluiten, dat betekent dat we vanaf nu nog twee seizoenen kunnen verwachten: seizoen 6 én seizoen 7. En als je enorm fan bent van de serie, hoef je je geen zorgen te maken dat seizoen 7 het allerlaatste seizoen van de serie zou zijn.

De makers hebben namelijk al aangekondigd dat ze ná seizoen 7 sowieso doorgaan op het moment dat de serie zo populair blijft als dat het nu is. Seizoen 5 eindigde natuurlijk dramatisch: Thomas Shelby dreigt zichzelf van kant te gaan maken. “Het nieuwe seizoen begint gelijk op dat moment,” dus zet je alvast schrap voor een heftige start van seizoen 6.

ending scene peaky blinders

De eerste aflevering

We weten ook al hoe de eerste aflevering zal heten: Black Day. Deze aflevering speelt zich af in het jaar 1934. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren ’30.” Dat belooft een spannende start te worden.