De unieke Peaky Blinders kapsels

Inmiddels hebben we al vijf seizoenen kunnen genieten van de outfits en kapsels in Peaky Blinders. Van de flat-caps tot de lange jassen: op de typische stijl uit de serie raken we nooit uitgekeken. Ook de haarstijlen die voorbij komen zijn uniek. We hebben het hierbij natuurlijk over het kapsel dat lang aan de bovenkant is en korter opgeschoren aan de zijkanten en achterkant. De lengte en het model aan de bovenkant kan tussen de personages nogal eens verschillen, maar vooral de opgeschoren achter- en zijkanten zijn erg typerend.

 

Hier ligt de oorsprong van de Peaky Blinders kapsels 

De kapsels uit de show hebben vroeger echt bestaan. De oorsprong was in de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, in Glasgow. Daar waren het criminelen, de ‘Neds’, die dit kapsel introduceerden. Zij hielden het haar aan hun bovenkant glad met paraffine, een soort vet gemaakt van aardolie dat destijds ook werd gebruikt als brandstof. Lijkt ons niet perse een bijdrage aan je gezonde haar, maar goed.

Peaky Blinders kapsels

Van luizen tot straatgevechten: verschillende oorzaken van het kapsel

Er gaan verschillende verhalen over de oorsprong en de afkomst van de Peaky Blinders kapsels. Cillian Murphy zei over zijn coupe dat hij niet kon begrijpen dat zoveel mensen naar de kapper gaan en om het kapsel vragen. Murphy vroeg zich namelijk af of deze mensen wel weten dat het opgeschoren kapsel oorspronkelijk was bedoeld om luizen tegen te gaan. Een ander verhaal is dat het kapsel zo kort werd gehouden omdat lang haar onhandig was tijdens de vele straatgevechten tussen rivaliserende bendes.

Wat er allemaal wel en niet juist is aan Peaky Blinders

De makers van Peaky Blinders hebben bij het kiezen van de kapsels dus rekening gehouden met de historische juistheid van de looks. Wat betreft de juistheid van de rest van de serie schreven we eerder al over de feiten en fictie van Peaky Blinders. Is jouw kapsel toe aan een nieuwe look en ben je geïnspireerd gemaakt door de Shelby’s? Check dan hoe jij het ultieme Peaky Blinders kapsel krijgt.