Peaky Blinders jassen voor het najaar

Dat de mannen uit Peaky Blinders niet alleen bikkelhard en ambitieus zijn, wisten we al langer. De personages hebben stijl namelijk hoog in het vaandel staan. Van het geschikte kapsel van Thomas Shelby uit de serie tot de typerende flat caps: Thomas, zijn vrienden, familieleden en rivalen hebben stuk voor stuk een verzorgde uitstraling. Nu we ons in de winter bevinden, zijn de dagen koud, kort en donker. Kil dus. Om je te helpen bij het trotseren van deze kille winterdagen, maakten wij een selectie van de mooiste Peaky Blinders jassen. Al zijn ze verschillend van elkaar, toch hebben de jassen een paar dingen gemeen. Zo zijn de Peaky Blinders jassen doorgaans lang, mannelijk en gekleed. Dit zijn de exemplaren die van jou een echte Peaky Blinder maken.

peaky blinders jassen

Thomas Shelby, het meest stijlvolle personage

Dé man uit Peaky Blinders is Thomas Shelby. Dit wordt alleen al duidelijk door alle bekende Thomas Shelby quotes. Zijn jassen zijn lang en hebben doorgaans een donkere kleur zoals zwart, donkerblauw of donkergrijs. De jassen combineert Shelby vervolgens met een flat cap, driedelig pak en nette schoenen. Mocht je een geschikte overcoat hebben gevonden, draag deze dan vooral open. Op deze manier is het pak of je outfit er onder goed zichtbaar.

Peaky Blinders jassen

 

 

Arthur Shelby

Thomas’ broer, en mede herrieschopper, Arthur draagt soortgelijke jassen. Eén van zijn jassen is echter lichter van kleur: grijs, in plaats van donkerblauw of zwart. Waar de jassen van zijn andere bendeleden wat smaller vallen, lijken zijn jassen juist erg ruim te vallen. Mocht jij een soortgelijke jas zoeken, maak dan een keuze voor een jas van wol. Deze houdt je geheid warm tijdens de kille dagen.

arthur shelby outfit

 

Luca Changretta

Met deze bad guy maakten we kennis in seizoen 4 van de serie. In dit seizoen werd bekend gemaakt dat de Italiaanse gangster een oom heeft die kledingmaker is en hem hierdoor van de mooiste pakken voorziet. De Peaky Blinders jas die Luca Changretta in de serie draagt is erg lang (nog langer dan die van de bendeleden) en is afgemaakt met meerdere knopen.

Peaky Blinders jassen