Mercedes-Benz app vernieuwt het kamperen

De nieuwe Mercedes-Benz camper is niet alleen mooi qua vormgeving, het is ook het (voorlopige) hoogtepunt van de technologische mogelijkheden. Het bedrijf maakt het namelijk mogelijk om bepaalde zaken in de camper via een app te bedienen. Je moet dan denken aan zaken als de verlichting in het woongedeelte en de verwarming. Om het de verwende reiziger nog makkelijker te maken wordt de camper uitgerust met een 10.25 inch touchscreen display. Vanuit de cabine heb je dan toegang tot tal van handige functies.

keuken

De app om de afzonderlijke delen van de living van de camper te bedienen is de Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) interface app. Je kunt daarmee de verlichting naar wens instellen en ook de verwarming kun je via diezelfde app hoger of lager zetten. Vrees je dus na een lange wandeling door het bos in een koude camper aan te komen, dan is dat vanaf nu verleden tijd. De gewone, traditionele camper is hiermee dus voorgoed verleden tijd.

Caravan, Motor, and Tourism beurs 2020

De hele opstelling was onlangs te aanschouwen op de 2020 Caravan, Motor, and Tourism beurs in het Duitse Stuttgart. “Connectiviteit is een belangrijk onderdeel van onze productstrategie. We hebben hier de afgelopen twee jaar zwaar op ingezet in met name het campersegment,” zei Mercedes-Benz Vans marketing- en verkoop manager Klaus Maier in een verklaring.

camper

Touchscreen in de cabine van de luxe camper

De MBAC is niet het enige nieuwe stukje technologie dat in het busje wordt ge├»ntegreerd. De Marco Polo Van, zoals de luxe camper officieel heet, zal ook een touchscreen in de cabine hebben met vergelijkbare functies als de MBAC. De app voor de smartphone, Mercedes me connect, kan ook worden gesynchroniseerd met het touchscreen. Op die manier kun je gebruik kan maken van verschillende toepassingen, zoals geofencing en GPS-weergave. “Hiermee kunnen we kampeerliefhebbers een compleet nieuwe kampeerervaring bieden waarbij het comfort volledig voldoet aan de wensen van de kampeerder. Op deze manier denken we onze positie in dit marktsegment nog verder te kunnen verstevigen,” aldus Maier op de beurs.

luxe camper grote camper met wifi