Prijzen, prijzen en nog eens prijzen

Wat maakt Shawshank Redemption nou zo goed? IMDb is niet het enige platform dat deze bestempelt als de beste film ooit. Ook recensiesite Rotten Tomatoes is lovend en geeft de film een rating van 90% (en dat is hoog, Rotten Tomatoes kennende). Shawshank Redemption kwam uit in 1994 en ontving meerdere prijzen, namelijk 7 Academy Awards. Morgan Freeman mocht een van die Academy Awards mee naar huis nemen, hij ontving de prijs voor ‘beste hoofdrol’.

Shawshank Redemption

Waar gaat Shawshank Redemption over?

Shawshank Redemption is een verhaal dat oorspronkelijk is verzonnen door schrijver Stephen King, die nu nog steeds goedverkopende boeken schrijft. Zijn werken worden vaak verfilmd en Shawshank Redemption is er daar een van. De film speelt zich af in een gevangenis, waar je meerdere gevangenen (Morgan Freeman en Tim Robbins) volgt terwijl ze hun straf uitzitten. De film is intrigerend, spannend en geeft je inzage in het gevangenisleven. En als blijkt dat een van de gevangenen onschuldig vastzit, is proberen te ontsnappen verleidelijk.

Shawshank Redemption

Netflix verwijdert met enige regelmaat meerdere films en series

Wacht echter niet te lang met het kijken van Shawshank Redemption, want Netflix verwijdert zonder pardon nog weleens haar beste films of series. Kijk bijvoorbeeld naar films en series van Disney of Marvel. Die verschijnen een voor een allemaal op Disney+ en kunnen daardoor niet meer op Netflix staan.

Shawshank Redemption