Netflix verwijdert goede films en series

Netflix houdt een grote schoonmaak. Aangezien er tientallen titels gaan verdwijnen, selecteerden wij de beste films en series die je nog maar even kan kijken.

1. Grimm – serie

Nick Burkhardt, een detective voor moordzaken, begint dingen te zien die niemand anders ziet. Hij beseft al snel dat hij hij afstamt van jagers die onrechtmatige bovennatuurlijke krachten bestrijden. David Giuntoli speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door onder andere Silas Weir Mitchell (Prison Break) en Bree Turner (the Ugly Truth). Crimescene met een supernatural tintje, een aanrader!

2. Black Hawk Down – film

In deze film leidt Captain Mike Steele een team van bijna 100 Amerikaanse Army Rangers die naar de hoofdstad Mogadishu reizen om de twee beste luitenanten van een Somalische krijgsheer te pakken te krijgen. Deze film mag dan oud zijn, maar acteurs Josh Harnett (bekend van Penny Dreadful) en Ewan McGregor (Trainspotting) maken de film tot een groot succes. Een must-see voor de man.

3. Lucy – film

Lucy’s kracht en mentale capaciteiten groeien enorm na de effecten van een prestatie verhogend medicijn. Al snel verandert ze in een meedogenloze krijger die vastbesloten is haar ontvoerders te vernietigen. Met Scarlett Johansson in de hoofdrol kan een film bijna niet floppen, en ook deze film was een groot succes.

4. Spartacus – serie

De serie gaat over Spartacus, de gladiator die een opstand tegen de Romeinen leidde. De serie laat niet alleen zijn tijd als bondgenoot van de Romeinen zien, maar ook zijn gladiatorschap en rebellie die hij leidde. Spartacus wordt gespeeld door Andy Whitfield tot zijn dood in 2011. Daarna werd de acteur vervangen door Liam McIntyre. Ondanks de wisseling in acteur, is deze serie alsnog een prachtige om vlug op Netflix te kijken.

5. Now you see me 2 – film

Een film die bijna net zo goed is als zijn voorganger. Techwizard Walter Mabry (Daniel Radcliffe) dwingt de beruchte tovenaars om een krachtige chip te stelen die alle computers ter wereld kan besturen. Ondertussen broedt de wraakzuchtige FBI-agent Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) zijn eigen complot uit tegen Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), de man die hij de schuld geeft voor de dood van zijn vader. De special effects van deze film zijn om van te genieten en de magie spat van het scherm af.

6. Remember me – film

Tip om met je vriendin samen te kijken! De film draait om Tyler, een jonge man, die Ally ontmoet onder vreemde omstandigheden. Ze verzacht zijn trauma (de zelfmoord van zijn broer), maar al snel ontdekt Tyler haar geheim dat een scheiding tussen hen creëert. De film heeft een topcast met Robert Pattinson en Pierce Brosnan.

7. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2   

Het laatste deel van de Hungergames trilogie gaat binnenkort helaas ook van Netflix af. Nadat Katniss zich realiseert dat ze niet langer alleen vecht om zelf te overleven, gaat ze op een missie om president Snow te vermoorden en de mensen van Panem te bevrijden met hulp van haar vrienden.

8. Transcendence – film

Dr. Will Caster aan de top komen als het gaat om kunstmatige intelligentie. Zijn experiment heeft echter gevaarlijke effecten wanneer zijn bewustzijn wordt geüpload in een programma. Johnny Depp en Rebecca Hall spelen een grote rol, maar ook Cillian Murphy (bekend van Peaky Blinders) zit in deze film. Een echte aanrader.

9. Minions – film

Technisch gezien een tekenfilm, maar daarom niet minder leuk. Minions Stuart, Kevin en Bob worden aangeworven door Scarlet Overkill, een supervillain die, samen met haar uitvinder echtgenoot Herb, een complot uitbrengt om de wereld over te nemen. De stemmen van de vrolijke gele mannetjes worden allemaal door Pierre Coffin vertolkt en ook de stem van duistere dame Scarlett Overkill zal bekend in de oren klinken: die is namelijk van Sandra Bullock.

10. The Last Witch Hunter – film

Kaulder, een onsterfelijke heksenjager, moet het weer opnemen tegen de Heksenkoningin nadat hij eeuwenlang alleen op haar volgelingen heeft gejaagd. Vin Diesel speelt de hoofdrol in deze film, maar ook Rose Leslie (Game of Thrones) en Elijah Wood (the Lord of the Rings) spelen een aanzienlijke rol.