Hoe blijf jij je parfum langer ruiken?

We kopen parfum omdat we lekker willen ruiken. Het is algemeen bekend dat geur een belangrijke rol speelt in het aangaan en behouden van relaties. Maar het kan ook nog wel eens gebeuren dat de geur van je parfum al snel verdwijnt. Dit is zeer onpraktisch want je hebt het spul juist aangeschaft om de hele dag lekker te ruiken. Is dit iets waar je zelf iets aan kunt doen? Jazeker, er zijn zelf meerdere dingen die je kunt gaan proberen.

1. Kijk voor je de parfum koopt goed naar de inhoud

Belangrijk om te weten is dat alle parfums een specifieke samenstelling hebben. Dat is ook wel logisch, anders had alles ook hetzelfde geroken. Maar toch is het goed om je oog te laten vallen op de concentratie van je parfum. De ‘soort’ parfum geeft al veel informatie over de concentratie. Je hebt namelijk verschillende soorten parfum: de Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum en de gewone parfum. Waarschijnlijk heb je ze alle vier al vaak voorbij zien komen maar weet je eigenlijk niet wat het verschil is.

parfum mannen hoe langer ruiken

Parfum

heren €154 Shop nu

Het verschil tussen de soorten parfum is de concentratie. De minst sterke vorm is de eau de cologne. Vaak hebben deze een parfumpercentage van rond de twee of drie procent. Deze geuren zijn erg licht en blijven daardoor ook niet erg lang hangen. Daarna komt de eau de toilette. Deze parfumconcentratie ligt tussen de vijf en tien procent en zal dus wat sterker zijn en langer blijven hangen. De eau de parfum is nog sterker met een concentratie van 15 tot 40 procent. Bij echte parfums (20 – 40 procent) is het de bedoeling dat je een druppeltje op de huid aanbrengt omdat het anders te sterk is. Als je dus een parfum wilt hebben die je de hele dag nog blijft ruiken kun je beter gaan voor een parfum met een sterkere concentratie. Vaak zijn deze dan wel aan de dure kant.

2. Doe je parfum op direct na het douchen

Natuurlijk is er ook nog een perfect moment om je parfum op te doen. Wil je je parfum de hele dag door nog kunnen ruiken? Dan is het verstandig om het op te spuiten als je poriën open staan. En wanneer gebeurt dit dan? Juist, als je net hebt gedoucht. Door het warme water of zelfs stoom gaan de poriën openstaan zodat de huid beter gereinigd kan worden. Als je de parfum opspuit wanneer de poriën open staan, neemt de huid de geur het beste op. Wel kan dit moment er ook voor zorgen dat het wat prikt.

parfum hele dag door ruiken

3. Wrijf de parfum niet uit

Je ziet altijd dat mensen de parfum op hun polsen spuiten en het vervolgens gaan uitwrijven. En laat dat nou precies niet zijn wat je moet doen. Doordat je gaat wrijven gaan de geurmoleculen kapot en is de geur dus zo weer verdwenen. Het is misschien even vervelend om de parfum op je huid te blijven voelen, maar natuurlijk opdrogen helpt enorm als je de parfum de hele dag wilt ruiken.

4. Maak gebruik van de warmtepunten van je huid

Over je lichaam zitten verschillende warmtepunten. Deze plekken, ook wel de pulse punten, zijn de plekken waar je de hartslag goed kunt voelen. De aderen liggen op deze plekken dicht bij de huid en de temperatuur van je bloed zorgt er dus voor dat deze punten warm blijven. Warmte zorgt ervoor dat de parfum ook langer geur blijft afgeven. Zorg er dus voor dat je de parfum aanbrengt op de volgende plekken: in de hals, pols, rond de kaak of bij je elleboog. Maar breng de parfum niet op alle plekken tegelijk aan: je zal de parfum dan wel lang ruiken maar de geur kan dan te sterk worden. En dat is dan weer zonde.

5. Wees ook consistent in je huidverzorging

Als laatste is het van groot belang dat je een schone huid hebt. Dit kun je makkelijk bereiken door het huid goed te blijven verzorgen. Je hoeft niet een hele skin care routine te hebben, maar je huid goed insmeren met een crème of een lotion is erg van belang. Water droogt je huid uit en lotions brengen de hydratatie weer terug. Hoe meer gehydrateerd je huid is, hoe beter je de parfum nog de hele dag blijft ruiken.

gezichtsmasker mannen

Face Mask + Oil

Gezichtsverzorging €22 Shop nu

Nu weet hoe je ervoor kan zorgen dat je de parfum de hele dag door blijft ruiken: met de volgende drie speciale parfums onderscheid jij je van de rest.